Hommage aan historie én een vleugje eetcafé  

Robbert Borgmann (l) en Jeffrey van den heuvel

Door: Arjen Vos. Vandaag is de laatste dag dat Tom en Moniek Takes hun gasten in De Oude Veiling van eten, drinken en gezelligheid voorzien. Daarna dragen ze het stokje over aan Robbert Borgmann en Jeffrey van den Heuvel. Met respectievelijk 23 en 4 jaar ervaring in het vermaarde Amstelveense Hotel-restaurant Abina zijn beide heren bepaald geen groentjes in het vak. Helemaal niet wanneer Jeffrey vertelt zelfs in de horeca te zijn opgegroeid. “Als kleine jongen stond ik al op een kratje in het eetcafé van mijn ouders glazen te spoelen.”

Dat eetcafé was het Farregat aan de Oosteinderweg, dezelfde weg waaraan Jeffrey is groot geworden. Een rasechte Aalsmeerder dus. Robbert is als Amstelvener misschien iets minder bekend in het dorp maar dat gaat vast snel veranderen als de deuren van De Oude Veiling vanaf 5 mei opengaan. De twee mannen zeggen het uitstekend met elkaar te kunnen vinden. “Als collega’s hadden we al snel een klik en toen ik hoorde dat De Oude Veiling nieuwe pachters zocht, had ik gelijk Robbert in gedachte om mee samen te werken,” aldus Jeffrey. Toen beide mannen gingen kijken was de eerste indruk vooral voor Robbert wel even wennen. “Dit is totaal iets anders dan Abina waar het vanwege het hotel altijd druk was en we vaak tot drie uur ’s nachts aan het werk waren. In coronatijd heb ik goed na kunnen denken over een nieuwe stap en toen dit voorbijkwam was dat een kans die ik niet kon laten liggen.”

Robbert en Jeffrey samen met Tom en Moniek

Mooie toevoeging
Beide ondernemers zien ook de samenwerking met eigenaar ESA, de bibliotheek, het cultuurpunt en vooral de Stichting Gewoon Doen! van Ons Tweede Thuis als een mooie toevoeging. “Dat geeft toch iets extra’s aan de zaak. Heel mooi dat deze mensen hier een dagbesteding hebben en zo een volwaardige plek in de maatschappij krijgen. Het lijkt ons erg leuk om hen in hun werk te begeleiden,” aldus Jeffrey.

Spectaculair
Plannen voor het in 2018 opgeleverde en grondig gerenoveerde monument zijn er genoeg. Komende tijd wordt benut voor enkele aanpassingen waarbij in elk geval een bar om aan te zitten, te eten en te drinken een grote wens van allebei is. “Het wordt een restaurant met een vleugje eetcafé. We gaan het iets donkerder en warmer aankleden met onder meer nieuwe gordijnen en een andere kleur verf.” Ronduit spectaculair wordt volgens de mannen de aankleding van de pilaren met seringenhout en beplanting als hommage aan de historie van het pand. Uitgevoerd door de firma Spaargaren Decoratie. Vanaf aanstaande maandag gaat het restaurant tien dagen dicht voor de metamorfose. Op Bevrijdingsdag kan het resultaat bewonderd worden.

Kok gezocht
Aan de kaart wordt voorlopig niet gesleuteld. Ook Kok Niels Angenent blijft de chef. De wens is om zeven dagen in de week open te zijn maar voorlopig houden de mannen het bij vijf dagen. Maandag en dinsdag blijven de deuren nog even dicht. Ook hier speelt het bekende euvel van personeelstekort in de horeca een rol. “We hopen in juni een extra kok te hebben gevonden en dan alle dagen van de week open te kunnen. Wel kunnen gasten tot 01:00 uur hier gezellig wat drinken. We willen heel graag de caféfunctie uitbreiden.”

Met de verhuur van verschillende zalen biedt De Oude Veiling volop mogelijkheden voor private dining, feestjes, vergaderingen en ook voor het bekijken van sportwedstrijden. Bij verhuur voor maatschappelijke doeleinden gelden gereduceerde tarieven.

Foto’s Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin