G&W Gezondheidswinkel Aalsmeer

Michel Does: 'Klanten blij dat hier eindelijk zoiets is'

GezondheidsWinkel 'gezonde' aanvulling winkelaanbod

Thee, wijn, reformartikelen, voedingssupplementen, zuidvruchten, vitamines, homeopathische geneesmiddelen, afslankproducten, haarverzorging, cosmetica en nog veel meer. Alles op natuurlijke, gezonde basis. De G&W GezondsheidsWinkel Aalsmeer op de hoek van de Zijdstraat en de Weteringstraat heeft het allemaal.

Ja, natuurlijk ook muesli. De echte dan. Michel Does komt met een prachtige anekdote van zijn vader. Die zette voor het eerst een puntmand muesli op de stoep voor zijn reformwinkel. De eerste de beste Amsterdammer die langsloopt, zegt tegen hem: ga je vogelvoer verkopen?! “Als je nu ziet hoeveel variaties muesli er in de supermarktschappen liggen! Man vader was een pionier. En dat zijn we nog steeds.”

Grenzen verleggen
Does (39) is eigenaar van de GezondsheidsWinkel. Het is zijn tweede winkel. De andere staat in winkelcentrum Boven 't IJ in Amsterdam-Noord. Does was toe aan een nieuwe uitdaging na 25 jaar Amsterdam. “Ik wilde heel graag een tweede winkel. Mijn grenzen verleggen. Mezelf scherp houden. Met een nieuwe kijk aan iets beginnen. Het begon te borrelen.”

Hij keek eens rond, maar zag niet meteen wat ie zocht. Zijn vriendin is Aalsmeerse, hij woont hier inmiddels een aantal jaren… “Ik dacht: raar eigenlijk, er is niet eens zo'n winkel in Aalsmeer. Iets wat het aanbod hier aanvult,” vertelt hij in zijn winkel.

Zijdstraat ideale plek
Hem leek de Zijdstraat de ideale plek. “Ook omdat de focus van de gemeente er ligt. Ze zijn bezig er een levendig winkelcentrum te ontwikkelen. Ik ging op zoek naar winkelruimte en kreeg een aanbod: dit pand. We waren er snel uit: dat gaan we doen!”

Eind februari hakte Michel Does die knoop door. “Op 11 april gingen we al open. We hebben de winkel in vijf weken uit de grond gestampt. In samenwerking met G&W GezondsheidsWinkel. Vier van de honderd winkels hebben de nieuwe uitstraling van de GezondsheidsWinkel en wij zijn er één van. Ook hierin pionieren we.”

Zijn winkel is een half jaar open. Hij zelf heeft er “veel plezier” in. En de klant? “We krijgen zo veel goede respons, de reacties zijn zo leuk. Klanten zijn blij dat hier eindelijk iets is. Ze zeggen dat ze niet meer naar Amstelveen of Hoofddorp hoeven, maar lekker in eigen dorp kunnen blijven. Het is echt een aanvulling,” zegt hij.

Voortdurend innoveren
“Moet je kijken waar ze vandaan komen! De klanten komen niet alleen uit Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout, maar ook uit De Kwakel, Nieuwveen en Ter Aar. Het zijn vaak gemotiveerde mensen. Sommigen hebben klachten of ergens last van en zoeken een oplossing. De klanten verwachten een volledig assortiment en vinden meestal het product dat ze zoeken,” aldus Does.

“Op het gebied van gezondheid innoveren we voortdurend. Elke keer hebben we iets nieuws. In de supermarkt vind je dat niet. Zoals kokosvet, kokosbloesemsuiker en quinoa, maar ook bijvoorbeeld alternatieve cholesterolverlagers. Zo was G&W de eerste met rodegistrijst.”

25 jaar samenwerken
Does komt uit een kruideniersfamilie. Zijn vader begon op zijn achtttiende de winkel in Amsterdam-Noord. Al als vijftienjarige was Michel zelf in de zaak actief. Uiteindelijk nam hij in 2002 het bedrijf van zijn vader over. Die is 69, maar werkt nog steeds. “We hebben de winkel samen opgebouwd, samen de keuzes gemaakt. 25 jaar lang hebben we samengewerkt, dag en nacht. Toen hij minder ging werken, miste ik hem gewoon!”

De winkel is langzaam maar zeker toegegroeid naar een reformzaak. “In een bepaalde periode zaten we wat stroever. Het liep wel, maar we wilden wat toevoegen.” Zijn vader en hij zochten aansluiting bij de GezondheidsWinkelformule. Die sprak hen aan vanwege de visie en de sfeer. “En ik wilde toch al meer met vitamines.”

G&W is een vereniging met leden, die elkaar met regelmaat opzoeken, ook om “continu scherp” te kunnen blijven. “Je moet je eigen broek ophouden, maar maakt gezamenlijk gebruik van de folder en ook bijvoorbeeld de uitstraling van de gevel is hetzelfde. Je hoeft niks zelf uit te vinden, de machine draait op volle toeren.” Ze moesten één “harde beslissing” nemen, “de notenbar moest eruit.” Want die paste niet in de gezondheidsformule.

Praktijkruimte
De ruime winkel in het winkelcentrum Aalsmeer centrum kun je zijn kindje noemen. Alles is nieuw, ook de medewerkers. Het team werkt er via cursussen hard aan om op gezondheidsgebied up-to-date te zijn. Maar nieuwe plannen zijn er ook al.

Zo is Does bezig een praktijkruimte te bouwen, waar een orthomoleculair therapeut zich zal vestigen. “Die gaat met mensen aan de slag om met aangepaste voeding hun leven weer in balans te krijgen, zoals bij vitamine B-tekort. “En ik ben nog op zoek naar een schoonheidsspecialiste die werkt met natuurlijke cosmetica. Mensen kunnen dan aan den lijve ondervinden hoe fijn zulke producten zijn.”

Prachtig winkelcentrum
In het oudste Aalsmeerse winkelcentrum zit Michel Does volgens eigen zeggen gebeiteld. De toekomst ziet er mooi uit. “Je ziet dat het heel veel potentie heeft. Als we niet alleen op eigen gewin uit bent, kun je er met elkaar een prachtig winkelcentrum van maken,” denkt hij.

“Het ondernemersfonds Meer Aalsmeer heeft de boel aan de gang gebracht. Met activiteiten en voorzieningen kun je mensen naar hier trekken. Kerstverlichting, bloembakken, de pompoenspeurtocht, een bandje overdag. Ik ben ook dolblij dat winkelketens als Albert Heijn, Hema en Blokker hier zitten. Daar moet je als winkelcentrum goed gebruik van maken.”

Na vele jaren met de auto naar Amsterdam te zijn gereden, vindt de winkelier het “te gek” dat hij nu op de fiets naar zijn werk kan. “Ook voor later is dat prettig,” zegt Does. “We hebben twee dochters. Het zou toch prachtig zijn als ze op zaterdag straks bij mij in de winkel kunnen komen werken.”

G&W GezondsheidsWinkel Aalsmeer
Weteringstraat 2
1431 BC Aalsmeer
0297 740020
klantenservice@gezondheidswinkelaalsmeer.nl

http://www.gezondheidswinkel.nl/vestigingen-21.aspx?StoreId=131

openingstijden
maandag: 12.00-18.00 u; dinsdag t/m donderdag 9.00-18.00 u; vrijdag 9.00-21.00 u; zaterdag 9.00-17.00 u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin