Gewoon Bram

Administratie kan gewoon online

'Je boekhouding bijhouden hoeft niet ingewikkeld te zijn'

Gewoon Bram. Deze naam behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. In de Dikke van Dale staat het woord ‘gewoon’ omschreven als ‘gewend aan’ en ‘vertrouwd met’ en dat is precies wat eigenaar Bram Neerhof wil uitstralen.

“Geen poespas en niet te ingewikkeld doen over je boekhouding,” zegt Bram Neerhof. “Er wordt vaak erg mistig gedaan over het opzetten en bijhouden van een administratie en dat is nergens voor nodig. Het kan doeltreffend en tijd- en kostenbesparend gedaan worden.”

Zzp’ers en starters
Gewoon Bram is een nieuwe speler in de boekhoudwereld. Begin januari van dit jaar heeft Bram Neerhof de stap gezet om een eigen bureau op te zetten. “Ik heb meer dan twintig jaar ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en een stichting, dus ik ken het klappen van de zweep.”

Bram heeft als hoofd administratie gewerkt voor een milieuadviesbureau, een accountantskantoor en voor de christelijke hulpverleningsorganisatie Tot Heil des Volks in Amsterdam. “Ik werk gewoon vanuit huis op vaste tijden. Dat geeft rust en duidelijkheid, voor mijzelf en voor mijn klanten. Het is een uitdaging voor mij om zaken voor een ander efficiënt te regelen. Als ik klanten boekhoudzorgen uit handen kan nemen, dan doe ik dat.”

Zijn hart gaat uit naar het helpen van zzp'ers en starters bij het regelen van hun boekhouding. Maar de administratie bijhouden of controleren voor het MKB-bedrijf of BV’s gaat hij ook niet uit de weg. “Ik ben geen accountant, maar als er een accountantsverklaring nodig is, dan kan ik dat wel regelen uiteraard. Doordat ik alles online regel, kan ik een behoorlijke kostenbesparing realiseren, zoals ik ook bij mijn laatste werkgever heb gedaan.”

Overzichtelijk = tijdbesparend
Als je klant wordt bij Gewoon Bram, zal de boekhouding online geregeld worden. Bram richt in overleg het boekhoudsysteem in of neemt de bestaande boekhouding over. “Het moet vooral overzichtelijk zijn, zodat iedereen zelf alles kan inboeken. Met één of twee A4’tjes uitleg van mijn kant moet dat eenvoudig lukken.” Bram is ervan overtuigd dat het niet veel tijd kost om je administratie in orde te houden. “Koppel je zakelijke rekening aan het online pakket en je kunt met een uur in de week klaar zijn. Je hebt dan direct overzicht hoe je bedrijf ervoor staat.”

Het pakket waarmee Bram werkt is niet ingewikkeld. “Klanten merken dat ze snel veel zelf kunnen doen. Geen uitgebreide helpteksten waarbij je met een helpdesk te maken krijgt die je bedrijf niet kent. Bij mij krijg je ‘gewoon Bram’ aan de telefoon.” Persoonlijk contact vindt hij zeer belangrijk. Hierdoor kan hij ook gericht advies geven.

Hij ziet verschillen in generaties en type klanten. “Bij de wat oudere generatie wordt vaak gedacht dat je met je boekhouding goed zit bij een groot en vaak duur accountantskantoor. De jonge generatie snapt dat er met goede automatisering veel voordeel behaald kan worden, dat spreekt mij aan.”

Cijfertjes
Boekhouden zien veel starters en zzp’ers als een noodzakelijk kwaad. Ze willen zich bezig houden met dingen waar ze goed in zijn. “Facturen uitsturen wordt natuurlijk wel gedaan, maar de rest zoals de BTW-aangiftes hoort er ook bij.” Omzetbelasting, inkomstenbelasting, aanmaningen,  jaarrekeningen en meer zijn zaken waarmee Bram Neerhof kan ondersteunen. Hij biedt standaard-pakketten aan, zodat je weet waar je als ondernemer aan toe bent. Van een basispakket waarbij de klant met een beetje hulp veel zelf doet tot aan het uitbesteden van de volledige boekhouding.

Rekenen was altijd de sterkste kant van Bram. “Op de lagere school had ik een leraar die een passie had voor hoofdrekenen. Ik heb dat van hem overgenomen.” Als hij ergens komt, rekent hij veel dingen automatisch uit en ziet waar het fout gaat. “Ik ben ook altijd bedrijfseconomisch bezig, waar ik ook kom.” Cijfertjes zijn voor hem duidelijk niet saai.

“De boekhouding is de thermometer van je bedrijf. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Laat het maar aan mij over. Gewoon doen!”

Gewoon Bram
Schoorsteen, Aalsmeer
06-26958318
bram@gewoonbram.nl
www.gewoonbram.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin