Gentlemen’s Place schept orde in de chaos

Peter Willemse en Christiaan Sijnen in actie (Foto Thijs Gerretsen)

(Advertorial) Je bent ondernemer of je bent het niet. En daarom moeten juist in deze tijd alle registers worden opengetrokken om een stuk van de gemiste omzet terug te winnen. Christiaan Sijnen en Peter Willemse van Gentlemen’s Place zitten niet bij de pakken neer en bedachten een totaal nieuw concept. Hun insteek: de garderobe van de man op orde brengen en tegelijk overbodige kleding een nieuwe toekomst bezorgen.

Met de slogan ‘van klerezooi naar klerenkast’ hopen de in de Zijdstraat gevestigde stijlmeesters orde in menige chaos te scheppen. “Als de klanten niet naar ons toe mogen, dan gaan we wel naar de klant toe,” verduidelijkt Peter, “we kennen de voorkeuren en maten van onze klanten en komen aan huis met hun favoriete merken in de juiste maat. Natuurlijk alles volgens de coronarichtlijnen.”

Tijd voor afscheid
Voordat er ter plaatse tot passen wordt overgegaan, bekijken de modemannen welke kleding er al in de kledingkast aanwezig is en welke combinaties daarmee kunnen worden gemaakt. Wat al langere tijd de kast niet uit geweest is, nemen ze graag mee. “Kledingstukken die een seizoen niet gedragen zijn, zullen het ook het seizoen daarop niet aangetrokken worden. Dan is het echt tijd om er afscheid van te nemen,” aldus Christiaan die een nieuwe bestemming weet voor de vaak nog prima kleding. ‘Mannen met een krasje’ noemde hij ze eerder op AalsmeerVandaag. “Er zijn echt mannen die het nog veel zwaarder hebben in deze tijd. Van wie hun leven door omstandigheden is veranderd in een klerezooi. We bieden deze groep mannen de kleding gratis aan via een stichting en helpen hen op dezelfde manier hun garderobe en zo een stukje van hun leven op orde te krijgen.”

Voor een huisbezoek met stijladvies rekenen de mannen van Gentlemen’s Place 150 euro. Nieuw aangeschafte kledingstukken worden met dat bedrag verrekend.

Oppepper
Het mes van de stijlmeesters snijdt zo aan meerdere kanten: niet gedragen kleding krijgt een nieuw leven, mannen aan de zelfkant van de maatschappij krijgen een oppepper en bij mannen die het zich kunnen veroorloven wordt orde in de chaos geschept. En, niet onbelangrijk volgens beide mannen: “Als wij worden ingehuurd voor stijladvies, worden ook wij door deze lastige tijd heen geholpen.”

Wellicht ook een aardig cadeau-idee voor echtgenotes voor wie de kledingkast van hun man een spreekwoordelijke doorn in het oog is…

Bel of app: 06 14431885 of email: stijlmeestersathome@gentlemensplace.com

Lees vorig bericht

Csizikplantsoen tussen Hadleystraat en Ophelialaan

Lees volgend bericht

Gratis cursus voor hulp bij psychische problemen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *