‘Maakt niet uit of je bruidegom kleedt of man met een krasje’

(Advertorial)“In iedereen schuilt wel een gentleman, maar soms moet je wat beter kijken om het te zien.” Dat zegt Christiaan Sijnen, eigenaar van Gentlemen’s Place. Hij had afgelopen week een viertal heren in de winkel met een opvallende achtergrond. Ze mochten zich laten stylen als onderdeel van een resocialisatie project.

Wouter, Pascale, Patricio en Jeroen zijn volgens Christiaan ‘mannen met een dingetje’. Zonder al teveel op de details in te gaan zegt hij eufemistisch dat ze veel hebben meegemaakt op straat. “Ze werken allemaal bij de fietsenstalling van stichting FACA op het station in Amersfoort waar ze toezicht houden en desgewenst reparaties uitvoeren. Door hun in het verleden opgelopen achterstand tot de arbeidsmarkt, doorlopen ze nu een traject dat ze perspectief geeft voor de toekomst.” De stap die de mannen nu mochten zetten was het onderdeel ‘eigen verzorging en uitstraling’.

Stapje voor stapje
Komend jaar gaat Gentlemen’s Place deze mannen in samenwerking met Gemeente Amersfoort, Stichting FACA (Fietsen Afhandeling Centrale Amersfoort), Blue Fish Social Media en Foto De Boer periodiek begeleiden op het gebied van eigen styling. “Belangrijk is dat we dat stapje voor stapje doen. We gaan niet voor de snelle klap met een extreme make-over want dan zouden ze net zo snel weer terugvallen in oude gewoontes. De kleding die ze hier meenemen wordt dan ook zorgvuldig bewaard en alleen gebruikt op de momenten dat ze het nodig hebben.”

Doodsbenauwd
Misschien was het geen extreme make-over die de mannen ondergingen mannen, een verwendag was het zonder meer. Ze ondergingen in de winkel eerst een knipbeurt waarna ze met behulp van Gentlemen’s Place een bij hun persoonlijkheid passende outfit kregen aangemeten. Dat deed al iets met de mannen. “Wat is er niet mooier dan dat je je eigen persoonlijkheid en imago met trots onbewust kan laten zien aan anderen? Ik had een grote Duitse Dog geregeld waarmee ze bij Patrick Spaander van Foto De Boer op de foto mochten. Ze waren eerst doodsbenauwd maar toen ze hun angst voor dat kalf hadden overwonnen, smolten ze.”

Dit is volgens Christiaan het stijlmeestervak in optima forma: “Het moet niet uitmaken of je de perfecte bruidegom moet kleden of een man met een krasje. Ik pas me alleen aan door de drempel te verlagen.”

Wanneer deze mannen alle stappen goed doorlopen, mogen ze straks zelf iemand begeleiden. En als dit hele project slaagt, is de kans groot dat het een landelijk vervolg krijgt.

Tekst Arjen Vos, foto’s archief AV en Foto De Boer

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel