FS4 security: veiligheid in vertrouwde handen

Frank Schmidt (uiterst links) bij een evenement in de Amstel (foto pr)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Frank Schmidt van FS4 security.

Door: Jaimy van Eenennaam. Al zo’n 35 jaar is Frank Schmidt eigenaar van beveiligingsorganisatie FS4 security. “Ik ben woonachtig in Amstelveen en zakelijk gevestigd in Aalsmeer. Ik heb tien jaar bij de politie gezeten en vanuit daar ben ik de particuliere sector ingegaan.”

Als bedrijf bedient FS4 security diverse veiligheidssegmenten: Evenementenbeveiliging, objectbeveiliging, persoonsbeveiliging en toezicht op het water. “Binnen de entertainment sector kun je denken aan b2b events en grootschalige popconcerten in de Arena of Ziggo Dome. Ook voor kleinschalige evenementen bijvoorbeeld het Vogelvrij festival in de Amstelhoek worden wij ingezet. Verder doen we de beveiliging voor Internationale filmpremières en bioscopen, theaters, hotels en winkels.”

Fs4 security heeft ook nog een specialistische tak in recherche activiteiten en familie- en persoonsbeveiliging. Landelijk opereert het bedrijf voornamelijk op het gebied van persoonsbeveiliging en veiligheid van families. Verder komt zo’n 80 procent van de opdrachten uit de randstad. Momenteel werken er 40 medewerkers bij FS4 security.

Hoe ben je in dit werk terechtgekomen? “Eigenlijk ben ik als het ware vanuit het bedrijfsleven weggehaald bij de politie. Ik heb daar opleidingen gehad die je eigenlijk nog steeds niet in het bedrijfsleven kan krijgen en die kon ik in de particuliere sector gebruiken. Er was destijds behoefte in het bedrijfsleven waar de politie niet in kon voorzien.”

Wat is het onderscheidend vermogen van FS4 Security? “De persoonlijke benadering en de expertise onderscheidt ons. Bij grote bedrijven heb je al gauw te maken met accountmanagers en regiomanagers. Wij zijn een platte specialistische organisatie en we verdiepen ons bij elke situatie in wat de klant wil. Beveiliging is maatwerk en dit kun je alleen realiseren als je je in je klant verdiept en hier tijd voor maakt. Wij zijn daarnaast 24/7 te bereiken.”

Welke uitdagingen zijn er bij het bedrijf? “De samenwerking tussen de politie en particuliere sector kan wat intensiever. Het zou goed zijn als het particuliere bedrijfsleven wordt ingeschakeld als partner voor diverse taken waardoor de politie zich meer kan concentreren op politietaken en wij de nevenactiviteiten invullen. Je ziet bijvoorbeeld dat de parkeercontrole ook wordt overgenomen door deels handhaving en deels door particuliere bedrijven. Ook als het gaat om observatie van een woning of persoonsbeveiliging,  kunnen wij dat uit handen nemen. Wij doen dit alleen wel ongewapend.”

Volgens Frank is er momenteel een tekort aan personeel. Een probleem dat niet voor het einde van dit jaar opgelost is. “De entertainmentbranche is de afgelopen tijd geëxplodeerd, hierdoor merken wij een toename in aanvragen van onze diensten. De uitdaging ligt hierin vooral hoe we dit de aankomende tijd gaan vormgeven. Goede samenwerkingsverbanden met andere beveiligingsbedrijven waarin je elkaar helpt in het verlenen van personeel aan een ander bedrijf helpt al enorm.”

Waarom ben je lid geworden van de Businessclub Aalsmeer? “Aangezien ik een lokale ondernemer ben wil ik ook graag lokaal iets terugdoen. Dankzij de Businessclub kun je ook je naamsbekendheid lokaal vergroten. De Businessclub is kleinschalig en je kunt goede gesprekken met de lokale ondernemers voeren.”

Graag sponsort Frank namens zijn bedrijf graag de sport. “Zo sponsor ik bijvoorbeeld de basketbalvereniging Apollo Amsterdam. Ik heb zelf vroeger op hoog niveau gebasketbald en heb ook bij Apollo gespeeld. Met sponsoring van een sportvereniging hoop ik dat men de jeugdopleiding verder ontwikkelt en eventueel kansarme kinderen gelegenheid biedt om te sporten.”

FS4 Security
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer
W: fs4security.com
T: 020-3459656
E: info@fs4security.com

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin