Flynth: liever vooruitdenken dan terugkijken

Dit keer staat Flynth centraal in de rubriek 'Bedrijf in Beeld'. Het in gebouw De Legakker gevestigde adviseurs- en accountantskantoor geeft inzicht in zijn werkwijze. 

Mochten er nog mensen zijn die denken dat accountancy symbool staat voor saaie kantoren en stoffige boekhouders, dan zijn ze nog nooit bij Flynth over de vloer geweest. De Legakker heeft een frisse en transparante uitstraling waar de klant gastvrij wordt ontvangen en waar de 75 medewerkers met plezier werken. De leiding is in handen van Remco Cardol, een gedreven vestigingsdirecteur die met passie praat over de branche en het bedrijf waar hij ooit als stagiair binnen wandelde. Maar ook over het belang van ‘er zijn’ voor de omgeving. “Deelnemen aan de gemeenschap zorgt voor betrokkenheid. En dat is precies wat we als kantoor willen.”

Flynth staat dagelijks klaar voor 35.000 ondernemers en is daarmee de grootste Nederlandse advies- en accountantsorganisatie. Deze klanten worden door 1600 medewerkers vanuit 60 vestigingen door het hele land bediend.
 
Veranderde markt
Zakelijke dienstverlening ziet er vandaag de dag heel anders uit dan laten we zeggen tien jaar geleden. De markt is veranderd, klanten kiezen voor een andere benadering en verregaande automatisering speelt daarin een belangrijke rol. Zakelijke dienstverleners gaan als het goed is in rap tempo mee. “Dat geldt zeker voor Flynth”, vertelt Cardol.  “Flynth is een innovator en daarmee gaan we onze diensten nog meer tijd- en locatieonafhankelijk aanbieden. Onze boodschap aan onze klanten: wij zijn daar, waar jij onderneemt!”
 
Op locatie
“Omdat wij dicht bij de klant willen staan gaan onze relatiebeheerders en adviseurs regelmatig op bezoek bij de klanten. In hun winkel, op het land, in de kas, op kantoor, thuis, onderweg of daar waar de klant maar wil. Daarmee wordt de locatie van ondergeschikt belang. Dat heeft als gevolg dat de behoefte aan kantoorruimte afneemt. Daarom werken de collega’s van vestiging Haarlem en Aalsmeer tegenwoordig samen op één locatie in Aalsmeer. Flynth blijft uiteraard wel in Haarlem, ondernemers kunnen terecht op de nieuwe locatie aan Belgiëlaan 63, waar ze hun bekende contactpersonen treffen. Want Flynth staat voor lokaal ondernemen.
 
Pluspunt
Eind vorig jaar werd vestiging Aalsmeer samengevoegd met Haarlem waardoor er ineens 25 man personeel extra naar De Legakker kwam. Een groot pluspunt volgens Cardol: “Dankzij die samenvoeging hebben we nog meer kennis in huis en leren we veel van elkaar.” Hoewel de organisatie ooit zijn wortels in de agrarische sector had, is de verhouding tussen klanten uit de land- en tuinbouw en het MKB momenteel ongeveer gelijk. Zowel MKB-ondernemers, als klanten met een land- of tuinbouwbedrijf kunnen rekenen op branche specifieke kennis.
 
Vooruitkijken
We zijn laagdrempelig, bieden een gedegen kwaliteit tegen een acceptabele prijs en blijven bij de tijd. Zo wordt meer nadruk gelegd op de voordelen die automatisering biedt. Flynth maakt gebruik van scanboeken en de klant krijgt bijvoorbeeld toegang tot digitale platforms, waarin alle informatie over brancheontwikkelingen wordt gedeeld.” Hierbij gaat het niet om terugkijken, maar vooruit denken.
 
Altijd actueel
FlynthVision is een nieuw concept dat past in die aanpak. “FlynthVision geeft de ondernemer op elk moment inzicht in de actuele financiële situatie van zijn bedrijf. Het geeft het verschil aan tussen denken hoe het zit en zeker weten hoe het zit. Dat maakt het ondernemers mogelijk gefundeerde beslissingen te nemen. Of het nu gaat om het beoordelen van investeringsruimte, om inzicht te houden in de liquiditeitspositie of zekerheid te krijgen rond een op handen zijnde bedrijfsoverdracht. Met FlynthVision weet de ondernemer exact hoe zijn bedrijf ervoor staat en kan hij beslissingen nemen op basis van toekomstgerichte financiële informatie.”
 
Vaste prijzen
Flynth onderneemt met de ondernemer. Vanuit de gedachte dat accountantskosten ook kosten zijn, wordt getracht die altijd zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door vaste pakketprijzen af te spreken. Als het gaat om het verzorgen van de loonadministratie is dat per werknemer een vastgesteld bedrag dat ongeacht het aantal mutaties, gelijk blijft. Datzelfde systeem kan Flynth ook hanteren bij het samenstellen van de jaarrekening.
 
Op weg
Flynth is inmiddels een begrip in de regio. Het frisse blauw-wit-oranje logo duikt op tal van plaatsen op. “We hechten veel waarde aan deelnemen aan de lokale samenleving,” legt Cardol uit, “daarom staat onze naam langs sportvelden, bij de kinderboerderij en in het theater. Daarom organiseren we themabijeenkomsten voor ondernemers. Dat doen we vier keer per jaar in ons eigen kantoor. We willen laten zien dat we er zijn en dat we alle expertise in huis hebben om ondernemers verder op weg te helpen. Daarom zijn we samen met de gemeente Aalsmeer en de Rabobank initiator van de ‘Ondernemer van het jaar-verkiezing’ en ben ik persoonlijk actief in de ondernemersvereniging. Zo weet je wat er speelt, dat is belangrijk.”
 
Flynth
Turfstekerstraat 63
1431 GD Aalsmeer
0297 – 515300
www.flynth.nl
 
Foto's: (boven:) Remco Cardol: ‘We hebben alle expertise in huis om ondernemers verder te helpen.’ (midden:) Bedrijfsverzamelgebouw De Legakker, waarin Flynth gevestigd is (onder:) Remco Cardol in een adviserende rol. (foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel