FloraHolland richt pijlen op ‘Aalsmeer-Oost’

De oostzijde van Flora Holland (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Met de instemming van de Raad van Commissarissen en de Ledenraad ligt de weg voor Royal Flora Holland open om uit te breiden naar ‘Aalsmeer-Oost’. Op de nog vrijliggende strook groen tussen Green Park Aalsmeer en het veilinggebouw wil Flora Holland nieuwe bedrijfsruimten bouwen.

Met de uitbreiding van Aalsmeer-Oost wil Royal FloraHolland het sierteeltcluster, de fysieke marktplaats én de coöperatie verder versterken. Het veilingbedrijf zegt hiermee in te spelen op de groeibehoeften van haar klanten.

Toekomstbestendig
De doorontwikkeling op Aalsmeer-Oost omvat in totaal zo’n 135.000m² extra vloeroppervlak. Dit betekent 20 procent ruimtegroei voor kwekers en kopers in Aalsmeer. De hoogwaardige bedrijfsruimten worden gebouwd van duurzame bouwmaterialen. Er komen 1.250 parkeerplaatsen voor personenauto’s en 170 docks en 60 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het gebouw, dat aangesloten wordt op de productstraat, is toekomstbestendig met een vrije hoogte van twaalf meter en een vloerbelasting van 5.000 kilogram per vierkante meter.

Het ontwikkelgebied Aalsmeer-Oost is een zichtlocatie langs de N201 aan de entree van Aalsmeer en biedt sierteeltondernemers de kans verder te groeien en hun eigen identiteit te versterken. De aanleg van de Sierteeltstraat en de Ongestoorde Logistieke Verbinding zorgen voor een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol.

Voortgang
Nu alle noodzakelijke besluitvorming heeft plaatsgevonden, kan het plan nu verder doorontwikkeld worden. Voor begin volgend jaar staat het uitwerken van het schetsontwerp naar een definitief ontwerp en het doorlopen van het gemeentelijke vergunningentraject voor ruimtelijke ordening op de agenda. In de eerste helft van 2022 volgt meer info voor potentieel geïnteresseerden. Inmiddels is al wel de eerste paal geslagen van het nieuwe bedrijfspand van Marginpar en het eerste deel van de productstraat. Ook is gestart met de aanleg van de Sierteeltstraat en de Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV) waarmee het vrachtverkeer straks via een tunnel onder de Hornweg door het veilingterrein kan verlaten.

Foto: archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

‘Het is een zware tijd voor ons allemaal’

Lees volgend bericht

Nog wennen aan nieuwe busbaan


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *