Feesterij De Bok, ouderwetse Aalsmeerse gezelligheid

Thomas Zekveld (tweede van links) en Bas Been (rechts): “Het is altijd feest bij ons”

Feesterij De Bok, voor ouderwetse Aalsmeerse gezelligheid

Horeca-ervaringsdeskundigen Bas Been en Thomas Zekveld openden in april 2013 Feesterij De Bok. Een grote stap voor de twee dertigers uit Aalsmeer, die met enthousiasme aan hun avontuur begonnen. Ondanks de moeilijke tijden voor de horeca, zien ze de toekomst nog steeds met enthousiasme en positiviteit tegemoet.

De twee namen discotheek Bon Ami over in het Hornmeerpark, gaven het een nieuwe naam en uitstraling en begonnen met verbouwen. “We hebben erg veel hulp gehad van vrijwilligers die vaak via via bij ons langs kwamen om te helpen,” vertelt Bas. “Het verbaasde ons dat zoveel mensen graag hun steentje bij wilden dragen.” De heren waren hier natuurlijk zeer blij mee. Temeer omdat het bij iedereen het gevoel gaf dat ze samen aan iets bouwden. “Het werd een uitgaansgelegenheid van ons allemaal. En dat voelen we nog steeds zo.”

Dorpse naam
Waar komt die naam eigenlijk vandaan? “We wilden een korte, dorpse en ouderwetse naam. Het is nu niet de tijd voor een hippe club met een chique naam. Feesterij was het meest ouderwetse wat we konden vinden en er was in de afgelopen 20 jaar geen feesterij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het staat voor alles wat we wilden uitdragen.” De tweede naam nam wat meer tijd in beslag. Ze wilden een pakkende, korte naam die blijft hangen bij iedereen. “Na een stevige borrel kwam Rik, één van onze vrienden, met De Bok. We hebben toen nog enige tijd verder gedacht over eventueel toch een andere naam, maar Bok bleef hangen en voordat we het wisten hadden we het onderling alleen nog maar over De Bok en was de naam geboren,” legt Thomas uit.

Beiden hebben veel ervaring opgedaan binnen de horeca. Thomas werkte onder meer bij Muziekgebouw Aan 't IJ, The Old Bell, Westeinderpaviljoen en De Oude Veiling. Bas heeft ervaring opgedaan in De Praam, Zeilschool Aalsmeer en de Zandvoortse Beachclub Riche.

Na al die jaren voor een baas te hebben gewerkt, vonden ze het tijd worden om zelf iets op te zetten. “Het leuke hiervan is dat je nooit precies weet hoe je dag eruit komt te zien. Je moet snel kunnen schakelen en openstaan voor alles en iedereen.”

Disco en bruin café
De Bok, zoals velen de feesterij noemen, heeft twee ruimtes. Een grote discotheek met twee bars en ruime dansvloer en een gezellig bruin café. “We kunnen de grote ruimte ook nog in tweeën delen, waardoor we veel mogelijkheden hebben voor feesten en partijen,” stelt Bas.

Particulieren, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen aan De Dreef terecht voor feestjes vanaf 5 tot 400 personen. En de heren denken mee met de klant. “Of het nu het regelen is van een bruiloft met alles erop en eraan, een verjaardag of een compleet themafeest. We bieden verschillende arrangementen om het de klant makkelijk te maken en het betaalbaar te houden.”

Door de week komen vaak de vaste gasten een drankje nuttigen aan de bar in het café en in het weekend is de disco open op vrijdag- en zaterdagavond.

Thema’s
Bas en Thomas vinden het leuk om met iets origineels te komen. “We willen steeds iets extra’s bieden voor onze gasten,” vertelt Thomas. “Daarom bedenken we voor ieder weekend een nieuw concept of grijpen terug naar succesvolle thema’s.” De après-skiweekenden zijn populair en hebben steeds een ander thema, zoals tropical, Dutch of Tiroler. Maar er staan ook andere feesten op de agenda. Binnenkort is er een Glow in de Bok party en een Local Heroes feest, waarbij 3 DJ’s gaan draaien, een confettifeest en een cowboythema Boks Saloon.

Ook organiseert De Bok schoolfeesten, waaronder het brugklasfeest. “Voor veel scholieren is dit vaak een eerste kennismaking met een echte discotheek. We hopen natuurlijk dat ze, wanneer ze ouder zijn, hier regelmatig terug naar toe komen.”

Alcohol
In een uitgaansgelegenheid wordt alcohol geschonken. Bij Feesterij De Bok maken ze er niet expliciet reclame voor, vertellen de ondernemers. “Wij willen niet met alcohol stunten en houden regelmatig avonden waar we korting geven op de frisdrank,” vertelt Bas. Er was zelfs een avond met het thema ‘Bok jij of Bok ik’?

Bas en Thomas hebben een samenwerking met het Trimbos Instituut, een kenniscentrum voor verslaving en geestelijke gezondheid. “Wij willen op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en problemen goed kunnen signaleren. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een akkefietje met een klant is. Maar gelukkig kennen we de meeste van onze bezoekers en we hebben een scherp deurbeleid. Als we het niet vertrouwen, dan komen ze er niet in. Simpel.”

Terras
Plannen voor de toekomst? Die hebben de twee enthousiaste horecaondernemers zeker. “We willen de buitenkant aan gaan pakken. Een vrolijk verfje kan het pand wel gebruiken.” En helemaal leuk is dat ze een vergunning hebben gekregen voor een terras. “Hoe en waar, daar zijn we nog even mee bezig. Maar de intentie om hier iets mee te doen is er.”

Feesterij de Bok
De Dreef 5, (Hornmeerpark, naast het zwembad)
1431 WC Aalsmeer
06 45652122

info@feesterijdebok.nl
www.feesterijdebok.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur
Sluitingstijden: vrijdag en zaterdag 05.00 uur, overige dagen 01.00 uur
Toegang: 18+

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel