Feest in dorp van korte duur

Door: Arjen Vos. Van de positieve kant bekeken was de timing perfect. De ondernemers in Aalsmeer Centrum konden afgelopen weekend nog net een dag flink uitpakken voor de lockdown inging. Aan de andere kant was de teleurstelling groot dat de geplande koopzondag geschrapt moest worden en de meeste winkels tot aan 14 januari dicht moeten blijven.

De mogelijkheid om sfeer te proeven en lokaal kerstinkopen te doen werd zaterdag door veel mensen met beide handen aangegrepen. Het was dan ook opvallend druk in dorp. De aanwezigheid van Dickens orkest ‘Dorst’ een gelegenheidsgezelschap muzikanten dat voortkomt uit het Mijdrechtse VIOS, werkte duidelijk sfeerverhogend. Op diverse locaties werden door het eigenlijke dweilorkest kerstliederen uitgevoerd. Voor de muzikanten, die zich voor de eerste maal als Dickens-orkest verhuren, was het ook slikken dat het bij dit ene optreden blijft. De warm gebakken vis die ze na afloop van hun verschillende sessies kregen voorgeschoteld bij de kraam van Klaas Bos was een smakelijke doch schrale troost.

Verscheidene winkeliers hadden verkooppunten in de buitenlucht ingericht en namens de ondernemersvereniging deelden twee charmante kerstdames presentjes uit. Aan gezelligheid en initiatieven ontbrak het beslist niet. Wie de komende tijd diensten of producten wil afnemen van de plaatselijke winkels kan daarvoor wel bestellingen plaatsen en deze afhalen of laten bezorgen.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Aalsmeer Centrum

 

 

 

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Mallemoerregio’

Lees volgend bericht

In actie voor ‘de medemens’ met SAM


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *