Feest 100-jarige Rabobank zeer gewaardeerd

Honderdjarigen kennen we wel in onze gemeente. Nog vorige maand mocht burgemeester Nobel een 107-jarige bezoeken. Instanties en organisaties van 100 jaar en meer kennen we er minder. Vorige week was het de Rabobank Aalsmeer die een kleine 800 ouderen onthaalde op een nostalgische feestje.
 
Crown Theater was de eigentijdse locatie waar de 65-plussers afgelopen donderdagmiddag binnenstroomden. De Rabo-organisatie had voor een aan ouderen aangepast programma gezorgd. Geen hiphop, Ali B. en andere eigentijdse artiesten, maar Joke Bruijs, de Ramblers (van nu!) en Ron Brandsteder die een en ander aan elkaar praatte, bijgestaan door Rabo's 'eigen 'Ron' in de persoon van Ron Leegwater.
 
Filmbeelden
Schilderachtige filmbeelden zorgden voor veel oh's en ah's in de zaal. De opnamen gaven zowel een beeld van de in 1916 als Coöperatieve Tuinbouwbank opgerichte bank vroeger en nu. Ze waren, hoe kan het anders, afkomstig van Dick Piet, journalist, nijver speurder in het verleden die nu al vele jaren garant staat voor de al steevast uitverkochte filmavonden in de feestweek.
 
Bekende Aalsmeerders
Swingende muziek, door iedereen herkende liedjes en conférences van Brandsteder die terug zag op zijn 'Aalsmeerse' jaren toen hij wekelijks de Joop van den Ende studio's bezocht. Enkele hem bekende Aalsmeerders zoals oud-burgemeester Joost Hoffscholte, Harmonie-voorzitter Tinie Man en oud-corso-bestuurder Henk de Groot mochten hun zegje doen en uiteraard was grand old bankambassadeur Berry Philippo niet vergeten. Hij gaf inzichten in de vele veranderingen die er hadden plaats gevonden.
 
3,25 Procent
Hilariteit ook in de zaal toen in een reclamespotje uit de tijden van weleer werd gesproken over rentepercentages van 3,25 procent.
Actueel toen de bezoekers een virtueel filmpje te zien kregen van de die donderdagmiddag juist gereed gekomen nieuwe vestiging van de Rabobank aan het eind van de Zijdstraat. De gasten genoten volop van de genereuze geste van de jarige.
 
Foto: Ron Brandsteder trad als gastheer op voor de jarige bank (Foto Rabobank)
  
(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin