Esmeralda Farms zwaar getroffen door Ethiopische rebellen

De Aalsmeerse bloemenproducent Esmeralda Farms, gevestigd aan de Rietwijkeroordweg, is deze week zwaar getroffen. De kwekerij en productieruimtes in Ethiopië waar 500 mensen werken, is verwoest door rebellen. Dat laat de firma weten op hun website. De schade loopt in de miljoenen.
 
De Afrikaanse tak van Esmeralda Farms is gevestigd in Bahir Dar, een plaats ten noorden van hoofdstad Addis Abeba. Tien miljoen had de Aalsmeerse firma de laatste tijd geïnvesteerd in deze kwekerij. “Allemaal in één dag tijd in rook opgegaan,” laat directeur Louis Hooyman op de website van de firma weten, “trucks, tractors, containers en de inpakhal zijn platgebrand en de irrigatiepompen vernield. Zo'n 30 tot 40 procent van onze productie komt uit Ethiopië, de rest van de handel uit onze bedrijven in Zuid Amerika. We kunnen weinig uitrichten op het moment, alleen wachten tot de omstandigheden en de mensen weer rustig worden. En onze klanten informeren.”
 
Persoonlijk letsel heeft zich bij de onlusten nauwelijks voorgedaan. Slechts één medewerker is gewond geraakt. Hooyman zelf was in Nederland toen de rebellen toesloegen en verblijft momenteel in Amerika.
 
Vreedzaam
Het is al enige tijd onrustig in het Afrikaanse land dat door Esmeralda Farms wordt omschreven als 'een van de vreedzaamste landen op het continent.' Tegenstanders van de regering hebben het echter gemunt op diverse bedrijven waarbij de overheid enige vorm van betrokkenheid heeft getoond. Een tiental andere ondernemingen dat in de bloemenbranche bezig is, werd eveneens getroffen door het geweld van de rebellen.
 
(advertentie)
 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel