EQUESS: ‘Om te strijden is lef nodig’

Jeannette Kok (Foto pr)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Jeannette Kok van het bedrijf EQUESS. Jeanette doet niets liever dan mensen, teams en organisaties tot hun bestemming laten komen.  Als coach houdt zij de spreekwoordelijke spiegel voor, met als doel vanuit eigen kracht het succes in het leven en het werk te vergroten. 

Door: Hans van der Linden. EQUESS helpt bij personal coaching, organisatie coaching en HR advies. Als het om coaching gaat, bepaalt de klant het doel dat hij of zij wil bereiken. Er worden vragen gesteld die ’triggeren’ om zelf de antwoorden te vinden. EQUESS begeleidt zowel individuele personen als organisaties die zichzelf beter willen ontwikkelen en zo bewuster willen gaan handelen.

De missie volgens ondernemer Jeannette Kok: “Ieder mens aan te zetten tot zelfkennis. Wanneer gedachten, patronen en handelingen zichtbaar worden, kom jijzelf of als team tot inzichten en kan er gewerkt worden aan meer grip op jou of jullie specifieke situatie.”

Passie voor HR
Jeanette Kok woont en werkt deels in Aalsmeer en deels in Dronten. Na haar opleiding Personeel en Arbeid heeft Jeanette jaren op de HR-afdeling van accountantskantoor Moore MTH gewerkt. Ze geeft aan dat dit een enorm leerzame periode is geweest waarin zij al haar passie voor het HR-vak kwijt kon. Bij Moore MTH heeft Jeanette zich ‘on the job’ ontwikkeld tot coach. “Na zestien jaar bij deze werkgever ging het bij mij ‘kriebelen’ en wilde ik mijn kwaliteiten als coach en als HR-manager voor meer mensen en organisaties inzetten. Dit heeft in 2017 geleid tot de oprichting van EQUESS, destijds alleen nog gevestigd in Dronten en sinds 2023 ook gevestigd aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer.”

Jeanette woont en werkt nu nog voor de helft van haar tijd in Aalsmeer, maar zal zich de nabije toekomst volledig op Aalsmeer focussen en zich ook hier gaan vestigen.

Ridder
EQUESS, een bijzondere naam wat is de betekenis ervan? “De naam EQUESS is bewust gekozen. Het is Latijn voor ridder. Een ridder strijdt ten dienste van het land voor geloof, loyaliteit, moed, eer en succes. Om te strijden is lef nodig, dat wenst zij personen en teams ook toe. ‘Durf jezelf of je organisatie beter te leren’ kennen is mijn motto. Door zelfkennis weet je vaak betere keuzes te maken.

Bijdrage aan teamwork
Jeanette is ervan overtuigd dat ieder mens zich zou moeten ontwikkelen tot een ‘zelfbewuste ik’, waardoor hij/zij sterker in het leven kan staan en daarnaast ook een waardevollere bijdrage kan leveren aan teamwork op de werkvloer. EQUESS gebruikt beproefde methodieken en bewezen instrumenten die passen bij het vraagstuk van het individu of van de organisatie. Jeanette is als Senior Practitioner Coach geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches -NOBCO en European Mentoring and Coaching Council – EMCC.

Hoger level
“Als HR-professional ondersteun ik op tijdelijke basis bij tactische en strategische personeelskwesties. Organisaties, overheden en bedrijven vragen mij regelmatig om bij te springen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een compleet nieuwe HR-afdeling op te zetten of juist om de bestaande HR-afdeling naar een hoger level te tillen,” aldus Jeannette.

Businessclub
Jeanette is aangesloten bij de Businessclub van FC Aalsmeer omdat zij door het brede en gevarieerde netwerk van de Businessclub kansen ziet om haar naamsbekendheid en netwerk te vergroten. “Daarnaast gun ik de leden van de Businessclub de juiste persoonlijke, team-, en organisatieontwikkeling, waardoor prestaties omhoog zullen gaan.”

EQUESS
Aalsmeerderweg 171A
1432 CL Aalsmeer
T 06 42 60 43 02
www.equess.nl
info@equess.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin