Drie bezienswaardigheden in Nederland

Giethoorn (foto Arjen Vos)

(Advertorial) Je gaat op groepsvakantie in eigen land. Dat wordt natuurlijk zoveel mogelijk genieten van elkaar en van de omgeving, in een van de grote vakantiehuizen Nederland. En uiteraard willen jullie zo veel mogelijk van Nederland gaan ontdekken. Maar waar moet je dan heen? Gelukkig is er genoeg te doen, te zien en te beleven door heel het land. Genoeg om uit te kiezen, dus. Om je op weg te helpen hebben we een top drie van bezienswaardigheden in Nederland gemaakt. Hier moet je beslist eens geweest zijn en we vertellen je graag waarom.

Giethoorn
Het plaatsje Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Alleen daarom al wil je er natuurlijk een bezoek aan brengen. De bijnaam is te danken aan de vele grachtjes en meer dan 175 bruggetjes die er overheen zijn gebouwd. Het is hier dan ook gebruikelijk om per bootje te reizen, of dat nu is om boodschappen te doen of op zondag naar de kerk te gaan. In Giethoorn zelf zijn verschillende prachtige vakantiehuizen te vinden en ook in de nabije omgeving kun je bijvoorbeeld een villa Pasen huren. In de zomer is het er wel een stuk drukker, daar ons eigen Venetië aardig wat toeristen aantrekt uit binnen- en buitenland.

De Hoge Veluwe
Ben je meer een natuurliefhebber? Boek dan eens op Villaspot een vakantiehuis in Gelderland en bezoek van daaruit het grootste Nationaal Park van Nederland: De Hoge Veluwe. Het park is te vinden tussen Apeldoorn en Arnhem en telt maar liefst 13800 hectare. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de heide, in de duinen en tussen de bossen, waar je kans maakt om een hert of een everzwijn tegen te komen. Ga ook zeker een dagje naar het Kröller Müller museum, waar je beroemde werken van Vincent van Gogh, maar ook Monet, Mondriaan en Picasso kunt bewonderen. In de grote beeldentuin staan prachtige sculpturen, waar je ook mag picknicken. Voor de kinderen is er in en rondom museum ook genoeg te doen.

Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg
Helemaal in het uiterste zuiden van het land vind je het prachtige historische stadje Valkenburg. Het stadje alleen is het al waard om heen te gaan, maar breng ook vooral een bezoek aan de kasteelruïne, evenals de grotten die zich eronder bevinden. Rondstruinend tussen de monumentale rest van het Middeleeuwse kasteel ontdek je de rijke geschiedenis ervan. Bovendien geniet je er van een prachtig uitzicht over de stad. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg, waar je nu nog doorheen kunt lopen. Een gids neemt je mee op een indrukwekkende tocht door de grotten, die net als de ruïne een hoop te vertellen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin