Diversiteit en kwaliteit is kracht biologische markt

Bij de biologische en ambachtelijke markt op donderdag in de Zijdstraat zijn nog geen verkeersregelaars nodig. De klandizie is groeiende, maar dat zou wat de ondernemers betreft best wel iets sneller mogen. Vier edities zijn er inmiddels geweest. In totaal zijn er drie maanden voor uitgetrokken om te zien of de markt levensvatbaar is.

Net als het aantal klanten, groeit ook het aanbod per keer. Afgelopen donderdag waren er een stroopwafel- en bloemenkraam bijgekomen, in het vat zitten nog een ijscoman en een kruidenkraam. Volgens marktmeester Theo van der Hoek moet de markt op korte termijn richting de 20 kramen gaan.

Om Aalsmeer en haar inwoners over de drempel te helpen, ging AalsmeerVandaag langs bij de ondernemers voor een voorstelrondje.

Groenteman, Koen Drukker
Afkomstig uit: Hoofddorp
Specialiteit: diverse bijzondere appelsoorten en Koen haalt de asperges zelf vers gestoken bij de boer.
Stroopwafels, André Waskowsky van ‘Hop Marjanneke’
Afkomstig uit: Den Haag
Specialiteit: stroopwafels waarbij zowel het deeg als de stroop van eigen receptuur zijn. De ingrediënten zijn biologisch en de stroopwafels worden ambachtelijk bereid.
Italiaanse delicatessen, Roberto Remmerti
Afkomstig uit: Rotterdam
Specialiteit: te veel om op te noemen. Samen met vrouw Monica en dochter Quintana verkoopt Roberto een zeer breed scala aan Italiaanse heerlijkheden. Variërend van balsamico’s tot kazen en van olijfolie tot vleeswaren. Zelf geïmporteerd en veel producten eigenhandig bereid.
Olijven en humus, Jermoumi
Afkomstig uit: Leiden
Specialiteit: mediterrane producten als olijven, tapenades, zuidvruchten, noten, tapa’s en humus. Samen met Luuk blinkt Jermoumi uit met zijn heerlijke hapjes die hij royaal aan voorbijgangers laat proeven.
 
Orchideeën, Jacques van der Weijden van ‘Green Balanz’
Afkomstig uit: Kudelstaart
Specialiteit: Biologische gekweekte Phaeleonopsis waarbij geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Prachtige bloemen die Jacques samen met Vivien aan de man brengt.
Brood, Ellemiek en Robin van de Bor van ‘Le Perron’
Afkomstig uit: Spakenburg
Specialiteit: zonder twijfel is dit de mooiste kraam van de markt met ovens waarin moeder en zoon het brood de hele dag door vers afbakken. Een ruim assortiment speltbrood, de Franse croissants en ‘pains au chocolat’ moeten zeker geproefd worden.
Honing en jam, Willem Veldhoven van ‘Utopolis’
Afkomstig uit: Katwijk
Specialiteit: in plaats van met suiker wordt de jam in vele smaken gezoet met honing. Willem heeft een hart voor Cuba en verkoopt ook cd’s en boeken (zelf geproduceerd en geschreven!) waarbij de opbrengst naar humanitaire hulp in dat land gaat.
Kaas, Remco Roozendaal van ‘Kaasplaza’
Afkomstig uit: Assendelft
Specialiteit: met verschillende soorten geitenkaas, onder meer afkomstig van een zorgboerderij, is Kaasplaza in de prijzen gevallen. Er wordt streng geselecteerd op smaak en afkomst. Het meest trots is Remco op zijn Jerseykaas met een zachtromige smaaksensatie.
Chips en koek, Jermaine Dahl van ‘Puur Foodz’
Afkomstig uit: Heemstede
Specialiteit: knabbelchips gemaakt van alle denkbare soorten groente en fruit als pastinaak, zoete aardappel, boerenkool en mango. Maar ook glutenvrije koeken en vers gebakken bananenbrood.
Aardbeien, Mo-Jan
Afkomstig uit: Amsterdam
Specialiteit: Hollandse aardbeien en kersen zoals je ze zelden ziet. Het geheim van dit topproduct is volgens Mo-Jan dat ze met liefde geteeld worden.
 
Foto's Arjen Vos (AV)
 

 

Lees vorig bericht

Geslaagd: Priscilla van Aalst

Lees volgend bericht

Run op loombandjes op jaarmarkt


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *