Den Ouden wil investeren in lokale gemeenschap

Nieuwe gezichten in de Zijdstraat: Paul den Ouden, Petra van der Laan en Christiaan Zaal

Door: Conny Vos. Sinds het begin van deze maand heeft Den Ouden Wonen & Projecten de touwtjes in handen genomen bij Goemans Tapijt & Slaapcomfort in Aalsmeer. Het lijkt erop dat het winkelcentrum van Aalsmeer met deze overname een veelbelovende opvolger heeft gevonden in de vorm van de woonspecialist uit Mijdrecht. Aan het roer van deze nieuwe fase staan Paul den Ouden en zijn partner Cok Jongeneel, die beiden vol enthousiasme kansen zien in het overnemen van deze gerenommeerde winkel.

Met respect voor wat Maureen en Ruud hebben opgebouwd, is het streven van Paul en zijn team duidelijk: de naam Goemans hoog houden en de bestaande kwaliteit handhaven. Paul benadrukt het belang van klantgerichtheid en service: “We nemen klanten serieus en denken graag mee. Service en kwaliteit zijn voor ons van groot belang.” In de eerste fase van de overname zal er niet veel veranderen; klanten kunnen nog steeds bij Goemans terecht voor vloeren, gordijnstoffen, bedden en beddengoed, hand- en theedoeken. Paul en zijn team willen vasthouden aan wat er is en verbeteren waar mogelijk.

Paul den Ouden

Met Den Ouden Wonen & Projecten komen er mogelijk nieuwe elementen in beeld, zoals meubels, verf, en behang, aangezien deze al in Mijdrecht worden verkocht. Hoewel ze geen schilders en behangers zijn, werken ze samen met lokale partijen om een totaalinrichting voor klanten te realiseren. Het team staat klaar om de volledige inrichting van woningen op zich te nemen, van een 3Dtekening tot aan een moodbord; alles is mogelijk.

Bakfiets vol stoffen
Paul, als de derde generatie Den Ouden in het familiebedrijf, deelt zijn achtergrond en ervaring: “Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn opa begon met een bakfiets vol stoffen, mijn vader heeft dat voortgezet.” In 2000 verhuisde het bedrijf naar Mijdrecht, waar Paul later met zijn compagnon Cok de leiding overnam. Vanuit hun passie hebben ze een gestage groei doorgemaakt, met inmiddels 22 medewerkers en een uitgebreid assortiment.

Paul onthult zijn oorspronkelijke ambitie om meer winkels te openen, maar uiteindelijk hebben ze zich gericht op projectmatig werken, zoals bij zorgcentra, kinderdagverblijven, en ziekenhuizen. De helft van het werk in Mijdrecht bestaat nu uit dergelijke projecten. De overname van Goemans komt voort uit het besluit van Ruud en Maureen om een stapje terug te doen. Het klikte direct tijdens het gesprek, waardoor de overname een logische stap werd.

Lokale gemeenschap
Paul waardeert het dorpsleven in Aalsmeer. Zijn ogen beginnen te glimmen als hij het heeft over de Westeinderplassen en hij is blij dat de winkel hier, anders dan de zaak in Mijdrecht op het bedrijventerrein, in het centrum gevestigd is. Paul is vastbesloten om te investeren in de lokale gemeenschap. Hij beschouwt het lokale ondernemen als een belangrijk onderdeel van de samenleving en heeft als doel dat klanten over een jaar zullen zeggen dat Goemans-Den Ouden nog steeds een prachtig bedrijf is.

(Foto’s Arjen Vos)

2 reacties

 1. Hi Gerrie,

  We gaan ons best doen om je bij de volgende aanschaf weer dezelfde mooie ervaring mee te geven.

  Groet,

  Paul

 2. Wij kijken terug op een hele lange relatie. In 1965 zijn we getrouwd en toen kwam Goemans in ons leven.
  In 2017 zijn we verhuist naar een flat, en daar heeft Goemans weer voor de vitrage gezorgd.
  En NU in 2023 hebben we weer verduisteringsgordijn gordijnen aangeschaft. Goemans is niet weg te denken bij ons. We zullen ze missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin