Demonstratie kist dragen en meer op tweede uitvaartbeurs

(Advertorial) Altijd al willen weten wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart? Of zijn er vragen of wensen waar u graag een antwoord op wilt hebben?
 Kom dan zaterdag 23 maart naar de Uitvaartbeurs in de Open Hof Kerk en Zalencentrum ’t Baken.

Zalencentrum ’t Baken is recent uitgebreid met een compleet ingerichte rouwkamerfaciliteit. Daarmee is het Zalencentrum met de kerkzaal in feite een volledig rouwcentrum geworden, op loopafstand van de begraafplaats. 

In de rouwkamer is ruimte voor de nabestaanden om op hun eigen tijd in een huiselijke sfeer te verblijven. De kerkzaal is modern ingericht en biedt plaats aan minimaal 350 bezoekers. Indien nodig kan de Beukzaal, die in open verbinding staat met de kerkzaal, worden gebruikt en kunnen er nog 100 personen via een tv-scherm de uitvaartplechtigheid volgen.

Bespreekbaar
De kerkzaal is voorzien van alle benodigde faciliteiten en leent zich dus in het bijzonder voor een afscheidsdienst of plechtigheid. Voor of na de begrafenis of crematie, kan er voor condoleances gebruikt worden gemaakt van de zalen van ’t Baken. Catering en bediening is aanwezig en alle wensen zijn bespreekbaar. 

Uitvaartzorg De Meer
De opening van het rouwcentrum is volgens de kerk aanleiding geweest om in samenwerking met Uitvaartzorg De Meer de tweede editie van de Aelsmeerse Uitvaartbeurs te verzorgen. Jacco van der Laarse en Jaap van der Maarl van Uitvaartzorg De Meer die twee jaar geleden de eerste Aelsmeerse uitvaartbeurs hebben verzorgd, hebben naar aanleiding daarvan veel reacties ontvangen. Ook van mensen die de uitvaartbeurs toen niet konden bezoeken. Mede daarom wordt deze uitvaartbeurs een tweede keer gehouden. 

Op de beurs zijn zaterdag tal van disciplines uit de uitvaartbranche vertegenwoordigd: er zijn stands met informatie over kisten, grafmonumenten, uitvaartvervoer, bloemen, live-muziek, beeld- en geluidsopnamen op locatie, (bios-)urnen, levensloopschilderijen, uitvaartsprekers, uitvaartfotografie, hospicemogelijkheden en het inloophuis Stichting Adamas. Ook is er een register-executeur en een nazorgspecialiste aanwezig. 

Programma: 

11:00 uur: 'Makkelijk praten over moeilijke zaken binnen familieband' door mr. Ben Schoenmaker MfN-register mediator 

12:00 uur: ‘Alles wat u wilde weten over cremeren’ door Crematorium Haarlemmermeer

13:00 uur: ‘Alles over begraven in Aalsmeer’ door Zorgvlied
‘

14:00 uur: 'Spreken bij uitvaarten en levensverhalen’ door Joke Verweerd 

15:00 uur: ‘Presentatie dragen van de kist’ door dragers vereniging De Helpende Hand

De Open Hof Kerk is gevestigd aan de Ophelialaan 247.

Foto's archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin