De magische wereld van de familie Huiskens

In november werd het familiebedrijf Briljant Entertainment uitgeroepen tot Starter van het Jaar 2014. De kers op de taart voor de familie, die een succesvol jaar achter de rug heeft. En daarbij mag de succesvolle Roy’s Magic Dinner Show in The Beach in december ook niet uitgevlakt worden. Een ondernemende familie, waarbij moeder Petra de scepter officieel zwaait over Roy’s Magic Theater, Briljant Illusies en Briljant Entertainment.

“Een dinnershow geven met alles erop en eraan is altijd een droom geweest,” vertelt de 15-jarige illusionist Roy Huiskens. “En het is gelukt, met veel hulp van mijn ouders, broers Justin en Dylan en vriend Jannick van der Ban, die de techniek verzorgde.” Ook oma en tante hielpen mee met onder andere het maken van de kleding. “Iedereen helpt altijd mee.”

Goocheldoos
Roy was nog maar zes jaar toen hij het goochelen ontdekte. “Hij zag een goocheldoos op de kamer van zijn broer staan en was er niet meer bij weg te slaan,” vertelt Petra. “Alles werd uitgeprobeerd en de eerste showtjes werden bedacht, veelal samen met broer Justin.” Op de camping in Frankrijk zagen ze een optreden van een illusionistenduo en toen waren ze verkocht. Dat wilden ze ook.

Een illusiekist werd gebouwd, de goocheltrucs bedacht of aangekocht en de show verder uitgewerkt. En toen ging het snel. In 2012 werd Roy tweede tijdens het NK Goochelen voor junioren, maar in het succesvolle jaar 2014 wist hij de eerste plek te bemachtigen. “In 2016 ga ik meedoen met het ‘echte’ NK en daarvoor wordt al druk gewerkt aan een nieuwe choreografie en presentatie. Dit in samenwerking met een professionele coach. Hans Klok is, overbodig te zeggen, een groot voorbeeld voor de jonge illusionist. “Ik heb hem een keer of zes gesproken, ook tijdens het NK.”

Thuistheater
Inmiddels is de familie ook de trotse eigenaar van een heus theater aan hun woonhuis in de Emmastraat met de naam Roy’s Magic Theater. Compleet met podium en bar. Het decor en de professionele licht- en geluidseffecten maken het theater af. En ook hier zie je weer de betrokkenheid van de hele familie, want oma is onder andere verantwoordelijk voor het maken van de podiumgordijnen. Die moesten overigens brandwerend zijn, want de jongens hebben ook een act met vuur. Aan de muur prijkt een grote ingelijste poster van voorbeeld Hans Klok met daarop een persoonlijke boodschap.

“Het theater is te huur voor bijvoorbeeld vergaderingen, een buurtoverleg en feesten en partijen, maar we gebruiken het vooral voor het geven van kinderpartijtjes,” vertelt Petra. “We kunnen ook de catering regelen als dat gewenst wordt.” Als je een kinderpartijtje boekt, heb je verschillende mogelijkheden. “De kinderen beginnen met het versieren van cake en daarna zijn ze getuigen van een spetterend optreden van Roy en Justin. Maar ze mogen ook zelf een goocheltruc leren en krijgen een echt goocheldiploma.” De goochelpartijtjes zijn uit te breiden met een disco en patatjes.

Druk
De Huiskens-familie is zeer ondernemend, maar Roy zelf kan ook niet stil zitten. Hij doet een opleiding horeca, bakkerij en banket en ziet een eigen restaurant wel zitten. Twee keer per week gaat hij naar het jeugdcircus Arcobatico, waarmee hij ook regelmatig optredens heeft met onder andere de diabolo, ringen en een eenwieler. Zo heeft hij bijvoorbeeld deelgenomen aan de Magic Circus Show in Genève. Hij werkt bij The Beach, is lid van twee goochelverenigingen en ieder vrij uur is hij in het theater te vinden om trucs te oefenen. En dan zijn er nog de optredens die hij met zijn broer geeft op locatie en in het eigen theater. “Gelukkig is mijn school flexibel.”

Het bedrijf is groeiende, maar de familie houdt daarbij het maatschappelijk ondernemen goed in de gaten. De cheque die ze ontvingen als Starter van het Jaar ging naar Stichting Opkikker en Zorgcentrum Aelsmeer. “Op 8 februari komt er om 15.00 uur een optreden voor de bewoners van het Zorgcentrum en Rosenholm en op 21 maart werken ze mee aan de superopkikkerdag van Stichting Opkikker.” Justin is onlangs ambassadeur geworden voor deze stichting.

Ongetwijfeld zullen we nog veel van de goochelende Huiskens-broers horen, want ze staan nog maar aan het begin van hun carrière in de spotlights. “Het is altijd leuk om op te treden voor publiek. Zeker voor kinderen is het speciaal. Sommigen zitten helemaal in de trucs. Dan vergeten ze nog weleens om te klappen. En als ze dan klappen, dan weet je waar je het voor doet. Dat geeft een enorme kick.”

Meer informatie is te vinden op www.royhuiskens.com

Foto's: Roy (links) en Justin in hun professionele huistheater. De ondernemende familie Huiskens met in het midden oudste broer Dylan. (foto's Jaap Maars) Foto onder: Briljant Entertainment werd starter van het jaar, met links op de foto vriend Jannick (foto Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin