‘De Lakenbleker’ geeft upgrade aan Bedrijventerrein Hornmeer

Artist Impression van 'De Lakenbleker'

Door: redactie. Met de sloop en aansluitende nieuwbouw van een bedrijfscomplex aan de Lakenblekerstraat krijgt het aanzien van Bedrijventerrein Hornmeer een flinke impuls. Het gebouw waar ooit vleesverwerker Offerman gevestigd was en tot voor kort Sani-Dump, wordt binnenkort gesloopt waarna op dezelfde plek moderne en duurzame panden terugkomen. De units zijn recent in de verkoop gekomen.

Ontwikkelaars van het nieuwe bedrijfscomplex zijn West End Developments en Opus Vastgoed. Zij hebben recent de laatste hand gelegd aan het ontwerp waarmee het volgens directeur Rik Spoelstra voor een flinke upgrade van bedrijventerrein Hornmeer gaat zorgen. “Het wordt een kwalitatief hoogstaand project: modern, energiezuinig en aantrekkelijk vormgegeven met drie type units variërend van 210, 310 en 440 vierkante meter.”

Rik Spoelstra en Nana Aniam van Sani-Dump bij het pand wat binnenkort gesloopt wordt (Foto: Arjen Vos)

Verbetering
In vergelijking met de huidige situatie wordt het volgens Spoelstra een enorme verbetering. De oude vleesfabriek mag dan al veertien jaar door Sani-Dump als magazijn en showroom in gebruik zijn, het naastgelegen kantoorgebouw staat al sinds 2006 leeg en zorgt niet bepaald voor een aantrekkelijk plaatje op deze locatie. “Dat is binnenkort verleden tijd,” belooft Spoelstra.

Meer levendigheid
Ter illustratie heeft de ontwikkelaar een website laten maken met daarop beeldmateriaal waarop het lijkt of alles er al staat en de kijker in vogelvlucht wordt meegenomen over en door het complex. Wat in die virtuele vlucht met name in het oog springt is het vooraanzicht van de twee gebouwen langs de Lakenblekerstraat die voorzien zijn van een dakterras. Spoelstra: “We willen heel graag meehelpen om wat meer levendigheid langs deze doorgaande weg te creëren. Voor ondernemers die hun naamsbekendheid willen vergroten is dit een uitgelezen mogelijkheid.”

Sani-Dump wordt straks een van de nieuwe gebruikers van het complex. De sanitairspecialist heeft tijdelijk onderdak gevonden aan de Turfstekerstraat direct achter het oude pand.

Het project kan bekeken worden op lakenbleker.nl

2 reacties

  1. Mooi hoor, 18 mtr vrachtwagen kan ook recht voor het loodsje lossen indien nodig of staat dat weer op de weg straks…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin