De Fietsgarage: flexibele fietsreparateur

Advertorial. “Kom binnen, we zijn open.” De in het Engels geschreven welkomstwoorden op een zeeblauw karakteristiek bordje hangt prominent aan de toegangspoort van ‘De Fietsgarage’. Het is één van de leuke rekwisieten die Martijn Vera heeft laten meeverhuizen naar zijn nieuwe werkplaats in Aalsmeer. Aan de Zwarteweg dicht tegen de Westeinderplassen is sinds een paar jaar zijn bedrijf  ‘De Fietsgarage’ geopend, een locatie waar iedereen tegen een scherpe prijs en in een kort tijdsbestek zijn fiets kan laten repareren.

De Fietsgarage was eerder gevestigd in Uithoon vlak bij het winkelcentrum. “Ik had het daar prima naar mijn zin en een grote klantenkring opgebouwd. In mijn zoektocht naar een nieuwe woning vond ik op een mooie locatie in Aalsmeer een geschikt huis. En ja, dan verhuist De Fietsgarage natuurlijk mee.”

Bloed, zweet en tranen
Vera heeft een drukke periode achter de rug. Niet alleen vergde de verbouwing van de woning veel tijd en arbeid, de enthousiaste fietsreparateur stak de handen ook flink uit de mouwen om naast zijn woning de garage om te bouwen tot ‘De Fietsgarage. “Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost, maar het is gelukt. Ik wilde zo snel mogelijk na de verhuizing de deuren openen. Dat had ik mijn vaste klanten beloofd, want ook uit Uithoon weten ze de weg naar Aalsmeer goed te vinden.”

Belangrijke bus
De werkplek van Vera ziet er niet groot maar wel verzorgd en geordend uit. Een ruime werkbank en langs de wanden schappen met nieuwe onderdelen en gereedschap. Een groot aantal buitenbanden bungelen aan het plafond en in het midden is er ruimte voor het uitvoeren van reparaties. Voor de werkplaats staat de opvallende rode bedrijfsbus met het logo van het bedrijf. Vera: “De bus is een belangrijk onderdeel van mijn bedrijfsvoering. Voor mensen die bijvoorbeeld krap in hun tijd zitten of slecht ter been zijn haal ik de fiets op en deze wordt gerepareerd teruggebracht.” Naast deze transportservice is de snelle klantvriendelijke service een pluspunt bij De Fietsgarage. Een afspraak maken is vaak niet nodig. Fiets brengen, repareren en vaak een paar uur later al klaar.

Gediplomeerd vakman Martijn Vera repareert alle types en merken fietsen, ongeacht waar de fiets is aangeschaft. Daarnaast is De Fietsgarage aangesloten bij Fietsenwinkel.nl als officieel erkend servicepunt waardoor de klant met elke bij Fietsenwinkel.nl gekochte fiets terecht kan bij De Fietsgarage voor garantie, reparatie en onderhoud.

In de winter, zodra de sloten en plassen zijn bedekt met een stevige ijslaag, is De Fietsgarage het adres voor het slijpen van schaatsen. Martijn Vera beschikt in zijn werkplaats over een  professionele Iceliner waarmee Noren en hockeyschaatsen (met ronding) geslepen kunnen worden.

De Fietsgarage is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00-17.00 uur. Rond lunchtijd gaan de deuren een uurtje dicht. Zaterdag is de zaak gesloten. Buiten de openingstijden is het mogelijk om de fiets langs te brengen door middel van een kaartsysteem aan de toegangspoort. De fiets ophalen is buiten de openingstijden ook mogelijk op afspraak.

De Fietsgarage biedt het gehele jaar in combinatie met een onderhoudsbeurt 50 procent korting op montage van onderdelen. 

De Fietsgarage
Zwarteweg 21, Aalsmeer
06 – 12135119
www.defietsgarage.com
e-mail: info@defietsgarage.com

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: Jos van Beest

Lees volgend bericht

Gemeente behoedzaam met begroting


1 Reactie

  • kwam er vroeger in Uithoorn al eens Nu Heer Vera in Aalsmeer zit ben ik er al verschillende malen geweest. Uiterst correct en vakkundig. zeker aan te bevelen

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *