Christiani: Italië aan de Westeinder

(Foto pr)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Jorn Varenhorst, directeur-eigenaar van Christiani Vino e Cibo.

Jorn Varenhorst is een dertiger en woonachtig in het Amsterdamse Sloten. Na zijn studie economie begon Jorn een eigen marketingbureau onder de naam Jongensvan.Nu. Via zijn netwerk werd hij destijds benaderd om als partner de marketing te doen voor Proeflokaal A. van Wees, een knusse kroeg gevestigd aan de Herengracht in een voormalige stokerij met likeurproeverijen, Franse wijn en klassieke gerechten. Dit was zijn eerste horeca locatie in Amsterdam. Na nog een café in Amsterdam geopend te hebben, is Jorn in 2020 in Aalsmeer begonnen met Eetcafé De Zwarte Ruiter aan de Dorpsstraat en sinds 2021 is daar ook Christiani Vino e Cibo bij gekomen.

Uniek en onderscheidend
Christiani Vino e Cibo, ligt op een geweldige locatie aan de Westeinderplassen en bestaat uit twee delen. Een Pizzabar op de benedenverdieping en een Osteria op de bovenste verdieping. In de Pizzabar heeft de Italiaanse chef Leonardo Perciballi de leiding en worden pizza’s volgens authentiek Romeins recept geserveerd met veel producten die wekelijks uit Italië worden geimportereerd. In de Osteria op de bovenverdieping, kun je iets ‘luxer’ eten en bijvoorbeeld genieten van een uitgebreid viergangen diner met keuze uit authentieke antipasti, primi, secondi en dolci. Denk hierbij aan gerechten zoals steak tartare met zwarte truffel, zwaardvis gemarineerd in een campari-balsamico dressing, pasta met inktvisstoof, ravioli met boter en salie, lamsschenkel uit de oven en tagliata di manzo. Uiteraard ontbreken ook de welbekende Tiramisu en  Sgroppino van Christiani niet op het menu. De Osteria heeft een terras met een schitterend uitzicht over de Westeinderplassen wat het tevens een mooie en uitstekende locatie maakt voor feesten en partijen.

Christiani is zeven dagen per week geopend. Op maandag tot en met zondag zijn bezoekers welkom vanaf 16 uur voor een Italiaanse Apperitivo en dagelijks om 17 uur wordt de oven aangestoken voor de eerste pizza’s. Daarnaast is het mogelijk om de Romeinse pizza’s, Antipasti, Wijnen en meer af te halen.

Uitdagingen
De enorm gestegen kosten van ingrediënten, producten en ook nutsvoorzieningen maakt het uitdagend om uit eten betaalbaar te houden voor de gasten. Daarnaast blijft het vinden van personeel volgens Jorn een doorlopende uitdaging: “Voor de bediening lukt het vooralsnog goed om dit op te lossen, maar vooral goede Italiaanse koks zijn schaars in de regio. Dit lossen wij op door ze direct uit Italië hiernaartoe te halen en hen naast werk ook te helpen met huisvesting.”

Jorn heeft zelf op hoog niveau gesport en is veel bezig met voeding en bewegen. “We vinden het daarom vooral leuk om iets te kunnen betekenen voor de sportclubs in de omgeving. We sponsoren bijvoorbeeld ook de korfbalvereniging in Kudelstaart, een hockeyteam in Amstelveen en hebben een paar keer iets voor de handbalvereniging kunnen doen. Voetbalvereniging FC Aalsmeer met een enorm leden bestand en groot jong potentieel is hier een mooie aanvulling op. Mijn motto: ‘Net als een goed Team, is een goede Pizza meer dan de som van zijn delen’.”

Stommeerweg 91
1431 EV Aalsmeer
Telefoon: 0297-267646
Mail: ciao@christiani-aalsmeer.nl
christiani-aalsmeer.nl
facebook.com/christianiaalsmeer
instagram.com/christiani_aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin