Burgemeester op rozen in Kudelstaart

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder bezocht, als voorzitter van Greenport Aalsmeer, rozenveredelaar Lex+ in Kudelstaart. Ze liet zich bijpraten over de veredeling van rozen en de roos Avalanche+, die in binnen- en buitenland furore maakt.

Ze keek haar ogen uit in de veredelingskas aan de Hoofdweg in Kudelstaart. Rokus Hassefras, marketing manager van Lex+, vertelde over de ontwikkeling van nieuwe rassen en het belang van de Nederlandse roos Avalanche+ in de nationale en internationale markt. Hij informeerde de burgemeester over de specifieke kwaliteiten en de verkoopmogelijkheden in deze crisistijden. 

Geen massaproduct
De roos wordt in diverse softtone kleuren exclusief gekweekt voor veertien kwekers in Europa. “Het is geen massaproduct”, aldus gastheer Hassefras. ‘Wij kunnen nog steeds geld verdienen met het telen van rozen zolang we maar onderscheidend genoeg blijven ten opzichte van de concurrentie. De populariteit van deze roos zit ‘m in zijn kracht en in zijn mooie ronde vorm. Zo kan hij heel goed onbeschadigd worden vervoerd.’

In de Russische, de Italiaanse en de Duitse markten is de Avalanche+ populair. Ook andere rassen van Lex+ zijn volgens de veredelaar gewild bij kwekers en handel.

Foto: Burgemeester Vonk-Vedder en Rokus Hassefras in de veredelingskas van Lex+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin