Bouwmaat steunt Ride for the Roses als lokale hoofdsponsor

Over ruim zes weken wordt de 18e editie van de Ride for the Roses gereden. Op 6 september gaan ruim 10.000 fietsers op pad en halen daarmee geld op voor KWF Kankerbestrijding. Geld is van cruciaal belang om onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Dit jaar komt de opbrengst van de Ride for the Roses geheel ten goede aan hoogstaand wetenschappelijk onderzoek naar immunotherapie tegen melanoom (de meeste kwaadaardige vorm van huidkanker).

Bouwmaat is één van de sponsors en door het onlangs ondertekenen van het sponsorcontract is het bedrijf als lokale hoofdsponsor verbonden aan de Ride for the Roses. De groothandel voor bouwmaterialen zet zich met hart en ziel in, in de strijd tegen kanker.

Maatschappelijk bewust
“Bouwmaat is een maatschappelijk bewuste en sociaal betrokken onderneming,” vertelt directeur Piet van Leusden. “Graag willen wij onze inzet voor goede doelen dicht bij huis houden en we doen al jaren mee aan sportieve sponsorprojecten die zich inspannen voor de gezondheidszorg in Nederland.” Het bedrijf heeft de afgelopen jaren ook deel genomen aan Alpe d'HuZes en de Roparun. Samen met een aantal zusterbedrijven haalden ze in 2014 maar liefst € 180.000,- op voor deze doelen.

“Net als bij de Ride for the Roses draait het bij deze doelen om het leveren van een sportieve prestatie. Juist deze combinatie van het inzamelen van geld op een sportieve manier door medewerkers en klanten, samen met hun vrienden en familie, trekt ons aan. Daarbij vinden wij de combinatie van de cycletour van 100 kilometer en daarnaast de toertochten van 25 en 50 kilometer goed toegankelijk voor een brede groep.”

Veel acties
De onderneming zamelt op veel manieren geld in voor de Ride. Bouwmaat heeft een vestiging op de Aalsmeerderweg 463, maar er zijn acties op alle 46 vestigingen. “Medewerkers mogen vakantie-uren inleveren voor het goede doel en er komt een actieweek waarin wij aan onze klanten gaan vragen hun spaarzegels (normaal voor mooie cadeaus) te doneren voor de Ride for the Roses. Voor iedere volle spaarkaart maken wij € 2,80 naar de Ride for the Roses over. Verder zien wij dat op veel vestigingen leuke lokale initiatieven worden ondernomen om geld in te zamelen.”

Bouwmaat-medewerkers staan zelf ook aan de start op 6 september. Inmiddels hebben zich 50 deelnemers ingeschreven, maar Piet van Leusden rekent op meer dan 100 deelnemers. “Iedere deelnemer krijgt van ons een origineel Ride for the Roses-Bouwmaat wielershirt. Ook hebben we een aantal shirtsponsors gevonden die ieder €500 doneren aan de Ride voor de vermelding van hun logo op onze shirts. Samen met hen, onze medewerkers en klanten maken we een vuist tegen kanker!

Sponsormogelijkheden
Ieder bedrijf, groot of klein, kan iets betekenen in de strijd tegen kanker en sponsor worden. Dit kan door het meedoen aan het evenement met een bedrijfsteam, een financiële bijdrage leveren in ruil voor reclame of lokale sponsor worden.

De vrijwilligers van de werkgroep sponsoring gaan graag met het bedrijfsleven in gesprek over de mogelijkheden. Interesse? Stuur een mail naar sponsoring@ridefortheroses.nl of neem contact op met Peter van Eick, voorzitter van de werkgroep op telefoonnummer 06-57579394.
 

Foto's: Piet van Leusden, directeur Bouwmaat (rechts) samen met Peter van Eick, voorzitter werkgroep sponsoring Ride for the Roses net na de ondertekening van het sponsorcontract. Erik Romeijn van het landelijk organisatiebureau van de Ride (links) laat Piet van Leusden het contract tekenen (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel