Bloemrijke hulpactie voor Oekraïne

Door: Leni Paul. Van de vreselijke gebeurtenissen en het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn we via radio, televisie, sociale media en de geschreven pers dagelijks getuige. Onbeschrijflijke tafrelen komen bij ons binnen. Echter, ook blijken op veel plaatsen de hulpacties op gang te komen. Naast het algemene nummer 555 waarop we onze giften kwijt komen zijn er de plaatselijke initiatieven. Hartverwarmend zijn de acties die her en der als welkome paddestoelen ontstaan en ook in onze gemeente blijken diverse initiatieven te worden ontplooid.

Tussen de bloemenexport en de nog steeds genoemde ‘oostbloklanden’ zijn van oudsher warme banden. Al honderd jaar geleden trokken bloemenexporteurs naar bijvoorbeeld Sint Petersburg om er ‘onze’ seringen aan de man en vrouw te brengen. Nog steeds rijden wekelijks vrachtwagencombinaties naar Rusland en Oekraïne en het bracht bloemiste Désiree Groeneveld op het idee een hulpactie op touw te zetten.

Spontane actie
“Mijn neef die is getrouwd met een vrouw uit Oekraine staat dagelijks in contact met de door oorlog getroffen gebieden en in samenspraak met hem kwam ik spontaan op de gedachte ook in Aalsmeer een hulppactie te organiseren. Het komend weekend, te weten aanstaande vrijdag en zaterdag doneren wij van elk bij ons gekochte boeket, twee euro voor hulp aan Oekraïne. Dat wil zeggen dat van de opbrengst voedsel zal worden gekocht bij de Jumbo en een en ander zal dan op transport worden gezet naar Oekraïne,” aldus Désiree.

Bakken en kisten
Het zal niet bij het inkoop van voedsel blijven, zo laat de in de Hornmeer naast Hoogvliet gevestigde actieve bloemiste ons weten. “Naast onze bloemenwinkel plaatsen we bakken en kisten waarin spullen kunnen worden geplaatst en dan denken we vooral aan slaapzakken, knie- en elleboogbeschermers. Maar ook dekbedden, luiers, billen- en hygiènedoekjes, maandverband en tampons alsmede medicijnen zoals bijvoorbeeld paracetamol zijn welkom. Firma Hoogvliet is bereid de leegstaande oude zonnebankstudio beschikbaar te stellen voor opslag. Na het verzamelen zullen de spullen direct Naar Oekraïne worden gebracht.”

De winkel naast Hoogvliet in de Hornmeer staat vrijdag en zaterdag de gehele dag ter beschikking.

Foto: Desirée Bloemen en Planten

Lees vorig bericht

Nieuwe Etos met open armen ontvangen

Lees volgend bericht

Wereld vol kleur in Flower Art Museum


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *