‘Bloemenhandel doet mee aan sancties tegen Rusland’

De Nederlandse werkgevers steunen economische sancties tegen Rusland als reactie op de vliegramp met de MH17. Dat schrijft NRC Handelsblad. Ook de bloemengroothandel, met een sterke basis in Aalsmeer, doet mee. “Het is wel de vraag of Poetin er wakker van ligt,” citeert de krant voorzitter Herman de Boon van de sierteeltgroothandelsvereniging VGB. Pijn doet het volgens hem wel, want “we schieten ook in onze eigen voet”.

Wat de betreft de exportwaarde van bloemen en planten in de eerste helft van dit jaar stond Rusland 8,5% in de min met een totaal van € 137 miljoen (op een exporttotaal van iets meer dan € 3 miljard). De afgelopen jaren was het land sterk in opkomst en bereikte het zelfs plek vier in de top-10. 

Geen klagers
De Boon in de NRC: “We moeten ons met hand en tand verdedigen tegen deze geopolitieke ontwikkeling. Als dit zo doorgaat krijgen we een groot Sovjetrijk, waarbij soeveriniteit en zelfbeschikking geen rol spelen.

Ad van Hamburg van de overkoepelende exporteursorganisatie Fenedex hoorde volgens de krant nog geen bedrijf klagen. “Waarmee ik geen garantie geef dat er niet gepiept wordt.”

Foto: Russen zijn gek op rozen. (foto FloraHolland)
 


 

Lees vorig bericht

Auto’s via één baan naar brug geleid

Lees volgend bericht

Han Carpay: rapportcijfers voor gemeenteraad


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *