Bijles op maat met voormalig doelman

René Jonker van Bijles op Maat

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan René Jonker. De voormalig doelman van VV Aalsmeer coacht kinderen met zijn bedrijf Bijles Op Maat 

Door: Hans van der Linden. Op topniveau willen presteren met sport en school? Bijles Op Maat bied je de hulp aan om op school ook een topprestatie neer te zetten. Heb je moeite met meerdere bepaalde vakken of heb je het idee dat er andere problemen een rol spelen bij het maken van je huiswerk? Naast hulp bij het maken van huiswerk of bijles in bepaalde vakken, biedt Bijles op Maat ook coaching op maat aan. Bij de coaching op maat kijken wij onder meer naar het zelfstandig leren plannen, structureren en de mogelijkheden voor een persoonlijke groei.

René Jonker
Ik ben een geboren en getogen Zwanenburger, maar ik heb veel Aalsmeerse contacten. Mijn vrouw komt uit Aalsmeer en zelf heb ik jarenlang bij VV Aalsmeer gevoetbald. Tijdens mijn lerarenopleiding aan de PABO ben ik in loondienst begonnen bij een huiswerkbureau c.q. studiebegeleidingsbureau. Toen ik voor de klas stond, ben ik dit erbij blijven doen en heb ik tijdens een langere afwezigheid van de eigenaar van het bureau, zelfstandig het bureau voor een periode van twee jaar gerund. In die tijd ging het om circa 30 huiswerkbegeleidingen aan leerlingen. In 2011 ben ik met dit concept verder gegaan, maar dan voor mijzelf. Naast mijn bedrijf ben ik parttime docent op een school voor basisonderwijs.

Bijles Op Maat
Bij Bijles Op Maat, waar inmiddels 25 enthousiaste en vakkundige medewerkers aan verbonden zijn, werken we met het concept van één op één begeleiding. Dit doen we bij de leerlingen thuis. Het voordeel is dus dat de begeleiding altijd zichtbaar is voor de ouders. We doen begeleiding voor alle onderwijsvormen, dat wil zeggen, van basisschool, middelbare school, tot MBO – HBO. De regio waar ik actief ben is inmiddels behoorlijk vergroot, van Aalsmeer, Kudelstaart, tot Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom, tot mijn woonplaats Zwanenburg en een stukje van Amsterdam-West.

Zelfvertrouwen
Wij, en dan meestal ik, doen zelf altijd eerst een intakegesprek met het kind en de ouders. Belangrijk is dat er een wederzijdse klik is en natuurlijk moet de leerling gemotiveerd zijn om door ons ondersteund te worden. Deze intake is altijd gratis. Het doel bij de studiebegeleiding moet zijn; progressie voor de leerling en uiteraard betere cijfers op school. Dit doel kan alleen maar bereikt worden als een leerling zelfvertrouwen krijgt. Hij of zij moet de stof beter gaan begrijpen en ook als leerling zelf de onderdelen beter op een rijtje kan gaan zetten. Bij Bijles op Maat is een leerling geen nummer. Dit geldt ook voor de ouders. Alles bij ons is maatwerk en dit maatwerk verschilt uiteraard per leerling en per situatie.

Begeleiders
Onze begeleiders zijn soms ‘oud-leerlingen’ die zelf goed snappen wat belangrijk is bij de aanpak van de begeleiding. Ik kan uit ervaring spreken, want in mijn jeugd heb ik zelf ook extra studiebegeleiding gehad. Flexibiliteit, vertrouwen en kennis van zaken zijn uitermate belangrijk en je moet het ook leuk vinden om een leerling te zien groeien en daarna ook weer los te kunnen laten. Met flexibel bedoel ik overigens dat begeleiders beschikbaar moeten zijn, wanneer dat nodig is. Dit kan ook ’s avonds of in het weekend zijn. Mijn ambitie is, dat het zo groot moet zijn, dat ik het zelf nog aankan. Daar horen de juiste begeleiders en kwaliteit bij, die ook de gevraagde kwaliteiten kunnen bieden.

Businessclub FC Aalsmeer
Zoals ik al aangaf heb ik destijds bij VV Aalsmeer gevoetbald en draag de club nog steeds een warm hart toe. Investeren in jeugd en sport voor de jeugd is heel belangrijk en uit ervaring heb ik gezien dat de BusinessClub deze ambitie ook hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast biedt het mooie en gevarieerde netwerk van de BusinessClub mij mogelijkheden om mijn netwerk in Aalsmeer en Kudelstaart te vergroten.

(Foto’s privé RJ)

Bijles Op Maat
Amestelle 155
1161AX, Zwanenburg
T: 06-14846400
W: www.bijlesopmaat.com
E: rene@bijlesopmaat.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin