Bezoek HilverdaFlorist tijdens Kom in de Kas

(Advertorial) Altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen in de sierteeltsector? Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 1 april 2023 openen diverse bedrijven in (omgeving) Aalsmeer de deuren. Bezoek HilverdaFlorist en ontdek alles over de veredeling van nieuwe bloemen- en plantensoorten & de productie van jong plantmateriaal. Het zijn immers de eerste stappen van jouw bos bloemen of kleurrijke tuin,

Vanuit een nieuwe productielocatie vol innovatieve technologieën ontwikkelt HilverdaFlorist hoogwaardig jong plantmateriaal dat wereldwijd aan kwekers wordt geleverd. Denk hierbij aan stekken en zaden. Tijdens Kom in de Kas vertellen we je alles over onder meer de opkweek van onze jonge planten, het sorteren, robotica die wij hiervoor gebruiken en de veredeling van nieuwe bloem- en plantensoorten.

De bloemen en planten worden ontwikkeld vanuit een sterke gedrevenheid en focus op innovatie. Het team van HilverdaFlorist bestaat uit circa 150 medewerkers verspreid over 6,5 hectare. Tijdens Kom in de Kas wordt de nieuwe locatie à 2.2 hectare opengesteld.

HilverdaFoundation
Graag laten wij jullie tijdens ‘Kom in de Kas’ kennis maken met de HilverdaFoundation. De HilverdaFoundation is opgericht in 2009, ter ere van het 100-jarig bestaan van de Royal Hilverda Group. Wij willen een bijdrage leveren aan de landen waarin de groep zich gevestigd heeft. Sinds de oprichting is de HilverdaFoundation verschillende samenwerkingen aangegaan met lokale stichtingen in Kenia en Colombia. Momenteel is de Foundation daarnaast bezig met projecten in Nederland en India.

Alle projecten die we steunen zijn erop gericht om onderwijs mogelijk te maken voor kansarme kinderen die vanwege hun leefomstandigheden geen toegang (meer) hebben tot (toereikende) scholing. Met een passende opleiding kunnen zij later niet alleen goed voor zichzelf zorgen maar ook steun en hulp bieden aan hun naasten. Tijdens ‘Kom in de Kas’ verkopen wij planten, waarvan de opbrengst naar de HilverdaFoundation gaat.

Assortiment
Het assortiment van HilverdaFlorist bestaat uit snijbloemen in Alstroemeria, Dianthus, Gerbera, Gypsophila, Helleborus, Limonium en Scabiosa. Op het gebied van pot-, en tuinplanten richt HilverdaFlorist zich op Alstroemeria, Dianthus, Echinacea, Gerbera, Helleborus en Salvia. Een lust voor het oog én insecten zoals vlinders en bijen.

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op onze productielocatie aan de Achterweg in De Kwakel. Ontdek de nieuwste technologie leer, alles over de ontwikkeling van nieuwe bloem- en plantsoorten én raak geïnspireerd door het kleurrijke assortiment. Bezoek ook andere deelnemende bedrijven: Zuurbier & Co International, Ubink Cactus & Succulent, Van Klaveren Plant, Hartog Palmen & Olij Trading BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin