BE Networks geeft netwerkapparatuur een tweede leven

Thierry Monteny (Foto: Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Thierry Monteny van BE Networks.

Door: Hans van der Linden. Thierry is een jonge dertiger, heeft twee kinderen en woont samen met zijn vriendin in Lisse. “In mijn jeugd heb ik tien jaar bij ADO Den Haag gevoetbald. Daarna heb ik zeven jaar in het eerste van FC Lisse gespeeld. Nog steeds ben ik actief bij FC Lisse, maar dan in een vriendenteam. Verder doe ik veel aan tennis, golf, padel en af en toe hardlopen. Inmiddels werk ik zeven jaar bij BE Networks en mijn huidige rol is Sales Manager Europe.”

Ook de oprichter van BE Networks, Martijn Kamerman, komt uit Lisse, zo vertelt Thierry en is al geruime tijd hoofdsponsor van FC Lisse. Via hem kwam Thierry bij BE Networks beland waar hij als Junior Account Manager is gestart. “Ik heb de mogelijkheid gekregen om heel mooi met het bedrijf mee te groeien. Zo heb ik posities bekleed als junior-, medior-, senioraccountmanager, team lead en ben vervolgens doorgegroeid tot Sales Manager Europe.”

State of the art hardware
Wat doet BE Networks?
“Wij zijn een onafhankelijke leverancier van netwerkapparatuur en focussen ons voornamelijk op de producten van Cisco en Juniper. Door middel van contracten met grotere internet serviceproviders, op Europees en wereldwijd niveau, hebben wij een constante instroom van state of the art hardware. Onze core focus zit hem in het remarketen van deze producten.”

Het bedrijf bevindt zich volgens Thierry in een nichemarkt. “Wij leveren refurbished en gebruikte hardware en hebben als het ware de reguliere supply chain omgedraaid. Daar waar normaal gesproken eindklanten hardware krijgen aangeleverd via de bovenkant van de supply chain, verkrijgen wij onze producten juist via de eindklanten of ISP’s. Deze bedrijven bevinden zich meer aan de onderkant van de keten.”

Circulariteit
Welke uitdagingen heeft BE Networks?
“Je merkt dat de markt heeft gereageerd op de chiptekorten en dat ook deze problemen zich weer langzaam oplossen. De afgelopen twee jaar hebben we een hele goede markt gezien waarin heel veel mensen en bedrijven een alternatief zochten. Ze kozen nu eerder voor refurbished netwerkapparatuur in plaats van nieuwe apparatuur, omdat nieuwe producten simpelweg een hele lange levertijd hadden. Circulariteit, levertijd en de prijs ten opzichte van het reguliere aanbod blijft ons grootste onderscheidend vermogen.”

Goede doelen
Waarom ben je lid van de Businessclub van FC Aalsmeer geworden?
  “Ik heb zelf veel affiniteit met sport. Daarnaast vindt BE Networks het fijn om sportverenigingen te ondersteunen. Zo sponsoren we ook het Belgische hockeyteam Braxgata. Als laatste zijn wij trotse partner van IT4Kids, waar wij veel mee samen werken. IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt (namens de donateur) de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die zich inzetten voor structurele sportkansen voor kinderen die deze om financiële of fysieke uitdagingen anders niet hebben. We komen graag een keer een wedstrijd kijken bij het eerste van FC Aalsmeer.”

BE NETWORKS B.V
Afmijnstraat 18, 1187 ZZ
Amstelveen – Nederland
www.be-networks.be
Tel: +32 15 49 94 99
Mail: info@be-networks.be

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel