Automatic Signal levert maatwerk

Paul de Hont (Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft wekelijks een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Paul de Hont van het in Rijsenhout gevestigde bedrijf Automatic Signal.

Amsterdam september 1957. Henk de Hont richt zijn eigen technisch beveiligingsbedrijf op en neemt zijn intrek op de zolder boven drankenhandel en distilleerderij Van Wees in de Driehoekstraat in hartje Jordaan. Er zijn in die tijd nog niet veel beveiligingsproducten op de markt en Henk ontwerpt en fabriceert daarom veel specialistische producten zelf.

Rijsenhout september 1998. Paul de Hont, de tweede generatie in het bedrijf neemt het stokje van zijn vader over. Hij geeft aan, ‘als het ware’ opgegroeid te zijn binnen het bedrijf en alle rollen die er maar kunnen zijn, van uitvoering tot administratie, zelf al een keer in de praktijk te hebben uitgevoerd.

Rijsenhout september 2022. Paul voert samen met Kees van de Woestijne, commercieel directeur, de directie van Automatic Signal. Het bedrijf is in 65 jaar gegroeid van een éénmanszaak, tot een werkgever met ruim 75 personen in loondienst en een tiental verbonden ZZP’ers.

Automatic Signal ontwerpt, levert en onderhoudt inbraakbeveiligingsystemen voor het midden en hoge risicosegment voor onder meer musea, banken, particulieren en overheid. Door haar ambachtelijke achtergrond met eigen werkplaats, de onafhankelijkheid en de uitstekende up-to-date kennis en knowhow van haar medewerkers is Automatic Signal onderscheidend en zijn klantenrelaties van tientallen jaren bij Automatic Signal geen uitzondering.

In verband met de verschuiving van fysieke techniek naar IT, voldoet Automatic Signal inmiddels ook aan de ISO 27001 norm voor informatiebeveiliging.

Familiebedrijf
Het bedrijfsmotto is: ‘De eer gaat voor de Euro’. Daarmee wordt bedoeld dat alles draait om tevreden klanten en de juiste producten en diensten voor deze klanten in de vorm van maatwerk. Wat voor klanten geldt, geldt ook voor medewerkers. Daar zijn zelfs 40- en 45-jarige dienstverbanden geen uitzondering. Automatic Signal is nog steeds een familiebedrijf met een platte organisatie, korte lijnen en een uitstekende werksfeer. In medewerkers wordt veel geïnvesteerd in het up-to-date houden van hun kennis, maar ook vooral in de persoonlijke ontwikkeling.

Bedrijfsprincipe SAVE
Automatic Signal investeert niet alleen in vakmanschap en kennis en kunde van medewerkers, maar ook in het aanleren van professionele vaardigheden zoals het nemen van eigen verantwoordelijkheid en integer handelen. Sinds een aantal jaren wordt in het kader daarvan veel aandacht besteed aan het bedrijfsprincipe SAVE. SAVE staat voor: 5-sterren Service, Ambitieus, Vakkundig & Eigen verantwoordelijkheid

Uitdagingen en toekomst
Door die verschuiving van fysieke techniek naar IT en cyberrisico’s moet de kennis van medewerkers permanent bijgeschoold worden. Een andere uitdaging is kennisoverdracht en de jongere generatie te boeien en te behouden. Paul ziet op dit moment ook wel een uitdaging in de tijdige levering van producten.

Lidmaatschap BusinessClub
Als regionaal bedrijf en werkgever willen Automatic Signal meer verbondenheid met andere regionale bedrijven, alhoewel nu al veel leden van de BusinessClub voor Automatic Signal geen onbekende zijn voor Paul. “Door de periodieke ondernemersavonden van de BusinessClub te bezoeken, hopen wij meer in dit netwerk te kunnen investeren, waaronder ook in contact te komen met de diverse onderwijsinstellingen,” aldus Paul die door het lidmaatschap ook graag FC Aalsmeer en sport support.

(Tekst: Hans van der Linden)

www.automaticsignal.nl
postbus@automaticsignal.nl
Boeierstraat 3, 1435 LK Rijsenhout.
Telefoon: 0297- 230100

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin