Arthur Bon Loonbedrijf

'Ik doe wat ik beloof'

Arthur Bon, specialist in asfalt-, beton- en grondwerk

Een Kudelstaarter in hart en nieren is Arthur Bon. “Ik ben de zoon van de kolenboer,” zegt hij. Maar Arthur staat ook bekend als een harde werker, die voor veel mensen klaar staat.

Op jonge leeftijd kwam hij in het bedrijf van zijn vader Cor en zijn oom Jan Bon. De broers waren in 1952 een goedlopend bedrijf gestart, voornamelijk gericht op kolenhandel en vrachtvervoer. De firma Bon opereerde vanaf de Kudelstaartseweg tegenover het Dorpshuis en later breidde zich dat uit naar Mijnsherenweg 34, waar begonnen werd met handel in grond, zand, tuinturf, grind en meer. De kolenhandel liep terug en de broers gingen zich daarnaast bezig houden met terreinverhardingen.

Ruim dertig jaar later splitste het bedrijf zich op en gingen Cor en Jan ieder hun eigen weg samen met hun zoon. “Samen met mijn vader zette ik de onderneming door aan de Mijnsherenweg met grondhandel en werkzaamheden voor onder andere kwekers. Mijn oom en neef namen voornamelijk de asfaltwerkzaamheden op zich.” In 1989 namen Arthur en zijn vader de activiteiten van zijn oom en neef over nadat zij aangaven te willen stoppen. “Zo kwamen alle werkzaamheden weer onder één dak.”

Twee werkmaatschappijen
Het is nu dertien jaar geleden dat de vader van Arthur uit de zaak is gegaan en paar jaar geleden is hij overleden. Arthur heeft het succesvolle bedrijf geprofessionaliseerd en verder uitgebouwd. Na de overname splitste hij het bedrijf in twee werkmaatschappijen: Agrarisch Loonbedrijf A. Bon B.V. en Onderhoudsbedrijf Bon Bon B.V.

Zijn laatste uitbreiding is een asfaltmachine. “Een ingewikkelde machine, waarbij nauwkeurigheid voorop staat,” legt hij uit. “Om te asfalteren heb je mooi weer nodig, dus de lente en zomer zijn voor ons altijd erg druk.” Met kouder en vriesweer heeft het bedrijf iets minder te doen, al blijven veel werkzaamheden heel het jaar doorgaan.

“In die rustigere tijd kan ik me meer met mijn hobby bezighouden. Sleutelen aan motoren en de restauratie van een oude auto. Ik heb een opleiding tot automonteur en hier vind ik mijn ontspanning in.”

Genieten van sociale dingen
Arthur heeft een fysiek zware baan, maar is met zijn bijna 55 jaar nog in goede conditie. Hij hoopt dit werk nog langer dan tien jaar vol te kunnen houden, maar probeert zijn leven nu al iets anders in te delen. “Ondernemen is leuk en veelzijdig, al levert het natuurlijk ook best wat stress op. Bij een grote klus moet je goed inkopen, waar nodig personeel inhuren en aan de slag.”

Hij heeft zich jaren vooral op het werk gestort, maar wil nu ook genieten van de sociale dingen in het leven. “Een lekker potje tennissen en een biertje na afloop drinken, etentjes en uitstapjes met vrienden en leuke dingen doen met mijn vrouw en gezin.” Arthur heeft twee zoons en een dochter, maar een opvolger uit die hoek zit er voor hem niet in. Hij werkt met drie vaste fulltime krachten en een parttimer. “Mijn vrouw Diana is verantwoordelijk voor de administratie van het bedrijf. Leuk is dat mijn personeel al langer dan tien jaar in dienst bij me is en allemaal gediplomeerd.”

Doen wat je belooft
De wereld van de aannemers en de loonbedrijven kan hard zijn. Er is veel concurrentie. Toch weet Arthur Bon zich hierin prima staande te houden. “Het is een wereld waar het niet moeilijk is om af en toe te sjoemelen. Ik ben altijd eerlijk en werk met open rekeningen, waar ik altijd netjes de leveringsbonnen bij doe. Ik doe wat ik beloof en toon respect naar mijn klanten. Naast professionaliteit en kwaliteit is dat mijn kracht.”

Arthur Bon werkt voor bedrijven en voor particulieren. Hij noemt voorbeelden van projecten zoals het slopen van een huis, parkeerplaatsen aanleggen, het uitgraven van tuinen, aanleggen van asfaltterreinen en betonvloeren en nog veel meer.

Het bedrijf beschikt over een arsenaal aan materieel, waaronder een asfalteermachine, grote en kleine graafmachines, een grote shovel, een teerspuitkar, een oprijauto en een kiepauto. Maar ook een tractor met kiepkar en takkenversnipperaar en diverse machines om grond te bewerken. “Sommige technische problemen kan ik zelf oplossen en ik zorg er altijd voor dat al het werkmaterieel aan de laatste veiligheidseisen en nauwkeurigheid voldoet.”

Loon- en onderhoudsbedrijf Arthur Bon
Mijnsherenweg 32a
1433 AS Kudelstaart
0297-341989
06-20412322
info@arthurbon.nl

www.arthurbon.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin