Around The Clock gaat met de tijd mee

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Ruud van Es, eigenaar van het in Royal Flora Holland gevestigde restaurant en cateringbedrijf  ‘Resto Around the Clock’.

Door: Jeffrey van der Linden. Ruud van Es komt uit een echte horecafamilie. Zijn grootouders runden de horeca in veiling Bloemenlust aan de Oosteinderweg en ook later op de VBA, toen het veilinggebouw naar de Legmeerdijk verhuisde. De horecagelegenheid wordt al generaties lang overgedragen; het zit in het bloed van de familie van Es. Ruud: “Mijn dochter is eigenaar van een bar & brasserie in Mijdrecht en gaat straks ook de activiteiten hier overnemen als ik ermee stop. Vanuit de basis hebben wij hier een vast team lopen, die bij grotere opdrachten opgeschaald kan worden. Daarnaast steken wij als leiding zelf ook de handen uit de mouwen. Uit ervaring weet ik dat als je een horecazaak begint, je als eigenaar bijna dagelijks aanwezig moet zijn op de werkvloer.”

Groot netwerk
Around The Clock runt de commerciële horeca op de bloemenveiling en verzorgt daarnaast catering van groepen binnen en buiten de bloemenveiling. “Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van alle facetten catering zelfs met zaal-aankleding en geluid. Van tientallen tot tienduizenden personen. Met honderd jaar ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd, waardoor wij durven zeggen dat we vrijwel alles kunnen aanbieden op gebied van verzorgingen en evenementen. Daarnaast hebben wij een semi-groothandel in verkoopautomaten en koffiemachines, speciaal gericht op de bloemenveiling. Wij zijn een regionaal, creatief en flexibel bedrijf en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als eigenaar en medewerkers moet je passie hebben voor je bedrijf en dit uitstralen naar je gasten. Hier selecteren wij tevens onze medewerkers op. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat de moneymakers in onze branche geen toekomst hebben, omdat de gast daar uiteindelijk doorheen prikt.”

Enorme boost
Tijdens de Covid-pandemie is de omzet volgens Ruud met ongeveer de helft teruggelopen en het team gekrompen naar vijftien personen. “Het merendeel is uit eigen beweging weggegaan, omdat zij ook voorzagen dat dit niet vol te houden was met hetzelfde aantal mensen. Ook al is het altijd jammer als medewerkers weggaan we zijn hierdoor gelukkig niet in de situatie gekomen dat er gedwongen ontslagen hebben moeten plaatsvinden. Ondanks dat onze visie nooit is veranderd en wij altijd met onze tijd zijn meegegaan, zal de pandemie naar mijn mening een kentering in de markt geven. Ik kan mij voorstellen dat als alle maatregelen worden opgeheven, de horeca een enorme boost krijgt.”

Businessclub zorgt voor kruisbestuiving
Ruud vindt dat de Businessclub goed aan de weg timmert met bijvoorbeeld de Meer voor Ondernemersavonden. “Als geen ander weet ik hoeveel werk hier als vrijwilliger in gaat zitten. Zelf heb ik vroeger voor handbalvereniging Aalsmeer ook een platform opgezet. Hier ben ik overigens niet meer actief in, maar ik waardeer het hoe de Businessclub zorgt voor kruisbestuiving onder de leden.”

Vanuit zijn werk kent Ruud veel regionale ondernemers. “Ik ben naast Around The Clock actief met shopsin.nl. Dit is een platform waarop lokale ondernemers hun artikelen aan de man kunnen brengen. Met ShopsIN is er contact met de winkeliersvereniging Aalsmeer en de provincie Noord-Holland. Onze filosofie is: Een plaatselijke leverancier heeft meer passie voor de klant. Wellicht zou de Businessclub als hefboom kunnen fungeren voor dit platform.”

Resto Around The Clock
Legmeerdijk 313
1431 GB, Aalsmeer
T: 0297-327896
W: www.aroundtheclock.nl
E: ruud@aroundtheclock.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Foto’s Ton van Eenennaam

Lees vorig bericht

ANWB AutoMaatje rijdt ook naar het stembureau

Lees volgend bericht

Tientallen vluchtelingen opgevangen in Aalsmeer


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *