Amstelveen Culinair smaakt naar meer

Afgelopen weekend was het zover: de eerste editie van Amstelveen Culinair aan de Poel. Het grasveld van Poeloever werd omgetoverd tot een bruisende ontmoetingsplek voor fijnproevers en levensgenieters. Zij konden genieten van een keur aan gerechten en zomerdranken van lokale horecazaken; van sushi tot tapas en van cocktails tot verrassende desserts.

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “We zijn heel positief over het nieuwe evenement Amstelveen Culinair en de grote opkomst. We gaan nu evalueren met de organisatie. Maar bij deze wil ik de Stichting Amstelveen Culinair, de deelnemende restaurants en de sponsors hartelijk bedanken. Wij staan open voor een samenwerking bij een tweede editie.”

Op vrijdag was de aftrap met de Business Edition van Amstelveen Culinair. Dit was een mooie gelegenheid voor ondernemers om te netwerken. Veel bezoekers van Amstelveense en regionale organisaties en bedrijven genoten van heerlijk eten en drinken, goed gezelschap en gezellige muziek.

Sfeervolle ambiance
Zaterdag was het nog even spannend of het kon doorgaan in verband met de wind. Maar de bezoekers lieten zich door het weer niet tegenhouden. Zo’n 1700 Amstelveners kwamen naar de Poeloever en konden genieten van een sfeervolle ambiance met live muziek van de band Jazz & Wine, heerlijke gerechten en vooral ook veel gezelligheid. Het bleef grotendeels droog en de zon liet zich zelfs zien. Voetballiefhebbers konden om 21 uur de wedstrijd van Oranje tegen Turkije op een groot scherm kijken.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Voorzitter Dennis Wiersema gaf aan blij verrast te zijn met de positieve reacties van de bezoekers en de – gezien het slechte weer – hoge opkomst. ‘Je ziet dat veel mensen openstaan voor zo’n mooi culinair evenement. Dat is écht iets dat er in Amstelveen aan ontbrak.’ De komende weken zal de organisatie gebruiken om de eerste editie te evalueren en te bepalen of dit de start was voor een goede jaarlijkse traditie.

(Partnerbijdrage NOA)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin