Amovatiebedrijf Aalsmeer: ‘de kunst van het slopen’

Anne Vijfhuizen (Foto’s Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de Businessclub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Anne Vijfhuizen van Amovatiebedrijf Aalsmeer. “Onze slogan is: ‘Gaat niet bestaat niet’. Wij slaan geen klus af omdat het onmogelijk zou zijn of omdat het te moeilijk is. Uitdagingen zijn leuk. We willen graag uitdragen dat we denken in oplossingen in plaats van problemen!”

Ruim 30 jaar kunt u bij Amovatiebedrijf Aalsmeer terecht voor al uw sloopwerk, asbestsaneringen, boor- en zaagwerk, grondwerk, saneringen en containerservice. Door haar jarenlange ervaring heeft Amovatiebedrijf Aalsmeer oog voor detail ontwikkeld en kan zij een totaalpakket aanbieden. Circulariteit is bij AA niet meer weg te denken. Al bij de eerste schouw voor de offerte, wordt gekeken naar hergebruik van materialen. Mocht hergebruik niet mogelijk zijn dan worden alle materialen gerecycled. Amovatiebedrijf Aalsmeer werkt middels een webshop waarmee zij een nog groter bereik wil krijgen voor meer hergebruik en duurzaamheid.

Familiebedrijf
Anne Vijfhuizen woont in Aalsmeer en is van jongs af aan betrokken bij het familiebedrijf dat haar vader Jacco ruim 30 jaar geleden heeft opgericht. Amovatiebedrijf Aalsmeer bestaat uit de divisies: Sloopwerken, Containerservice, Asbestsanering gevestigd in Rijsenhout en Betonboringen gevestigd in Wateringen. Zelf is zij inmiddels ruim tien jaar werkzaam bij het bedrijf en is er eigenlijk in opgegroeid. Tijdens haar studie aan de Universiteit van Amsterdam is Anne haar vader gaan helpen op de zaak. Uiteindelijk kon Anne dit niet meer combineren en is fulltime op de zaak gaan werken.

Onderscheidend vermogen
Een opdrachtgever ‘klopt aan’ bij Amovatiebedrijf Aalsmeer en aan de hand van tekeningen een bestek, foto’s en bezichtigingen wordt een prijsopgave gemaakt. Er wordt gekeken naar de ureninzet, afkomend materiaal en het benodigde materiaal en middelen. Ieder project is uniek en een offerte altijd maatwerk. Amovatiebedrijf Aalsmeer onderscheidt zich ook in reguliere werken, maar voornamelijk hoogwaardige en bijzonder mooie projecten. Zo zijn er al veel monumentale projecten in Amsterdam onder handen genomen, zoals het Scheepvaart Museum, het voormalig V&D-pand in de Kalverstraat, de voormalige Kasbank aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Ook al het sloopwerk verzorgd voor bijzondere transformaties en kort geleden werd de opdracht voor sloopwerkzaamheden bij het stadhuis van Leiden (tevens een monumentaal pand) gegund gekregen. Deze laatste is zelfs een terugkerend project, ook twintig jaar geleden is sloopwerk van dit gebouw uitgevoerd.

Circa 65 procent van het klantenbestand bestaat uit vaste klanten, 25 procent uit regelmatig terugkerende klanten en circa 10 procent uit éénmalig en particuliere klanten. Amovatiebedrijf Aalsmeer heeft de beschikking over een ploeg van circa 50 vaste medewerkers, waarvan vijf projectleiders, daarnaast hebben zij gemiddeld twintig flexibele of ingehuurde medewerkers in dienst. Veel medewerkers zijn langdurig in dienst.

Mannenwereld
Anne, hoe hou jij je als vrouw staande in deze echte mannenwereld? “Haha, mooie vraag. Ten eerste loop ik samen met mijn zus al van jongs af aan mee in het bedrijf. We lopen beiden mee buiten de deur en weten onze collega’s dat we niets voor lief nemen. Inmiddels zijn er in deze echte mannenwereld al veel meer vrouwen te vinden.”

Feyenoord
Heb jij iets met voetbal en waarom zijn jullie lid geworden van de Businessclub? “Ik heb zeker iets met voetbal. Zelf ben ik jarenlang bij SCW in Rijsenhout keepster geweest en privé is Feyenoord mijn cluppie. Ook zakelijk zijn we jarenlang verbonden geweest aan Feyenoord. Mijn familie is Feyenoord goed gezind en mijn dochters zijn ook ‘Kameraadjes’. De binding tussen Amovatiebedrijf Aalsmeer, die al jarenlang hoofdsponsor van de zaterdag 1 selectie van FC Aalsmeer is, dateert van 31 jaar terug uit de tijd van VVA. Willem mijn oom, de broer van mijn vader is daarin de drijvende kracht. Hij was al vanaf zijn tiende lid van VVA. Amovatiebedrijf Aalsmeer is lid van de BusinessClub geworden omdat we hebben gezien hoe goed en snel dit initiatief, wat pas in het najaar van 2017 is gestart, zich heeft ontwikkeld. Wij konden als bedrijf hierin beslist niet achterblijven en willen zo ook een voorbeeld voor andere regionale bedrijven en ondernemers zijn om lid te worden.”

AA Sloopwerken
Konnetlaantje 18
1435 HW, Rijsenhout
W: asloop.nl
T: 0297-342315
E: info@aasloop.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Lees vorig bericht

Gratis boom voor alle inwoners

Lees volgend bericht

Surseance van betaling verleend aan Levarht


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *