9 Knots Solutions specialist in softwareoplossingen voor bedrijven

(Foto Ton van Eenennaam)

AalsmeerVandaag geeft met regelmaat een podium aan ondernemers die betrokken zijn bij de BusinessClub van FC Aalsmeer. In een kort interview vertellen deze ondernemers wie ze zijn en wat hun motivatie is en geven ze een inkijkje achter de schermen van hun bedrijf. Vandaag de beurt aan Jim Leliveld, operational manager van het in DeKwakel gevestigde IT bedrijf 9 Knots Solutions. Slogan binnen het bedrijf is: ‘Laat ondernemers weer ondernemen door inzichtelijke en gebruiksvriendelijke software.’

Door: Hans van der Linden. 9 Knots Solutions, oftewel 9 knopen werd in de tijd van de VOC-tijd als het hoogste haalbare zeiltempo beschouwd en werd synoniem voor snelheid en voorspoed.

Jim Leliveld is geboren en getogen in Nieuwveen en IT-er in hart en nieren. Jim volgde een studie ICT en is na zijn stage blijven hangen in de horeca-hotel automatisering. Zes jaar later, eind 2010, werd Jim door Richard Klijn, de eigenaar van 9 Knots Solutions, benaderd om voor hem te komen werken. In die tijd is hij begonnen als ontwikkelaar voor softwareapplicaties en heeft hij in de jaren daarna de studie hbo-bedrijfskunde behaald. Inmiddels is Jim leidinggevende binnen het bedrijf. 9 Knots Solutions telt ruim twintig medewerkers. De klanten zijn zeer divers, van Kwekers, Glastuinbouwbedrijven, AGF-ondernemingen, maar ook bedrijven in de logistiek.

Onderscheidend door eigen framework
Het bedrijf werkt met een eigen ontwikkeld framework, genaamd ‘Casemaster’. Deze kent drie standaard softwareoplossingen naast diverse maatwerk applicaties:

  1. GreenMaster; Deze applicatie is speciaal ontwikkeld voor de sierteelt en is het complete verkoopprogramma voor bloemen- en plantenkwekers.
  2. FlexMaster; Dit is een planningstool voor o.a. intern personeel en flexwerkers bij bijvoorbeeld uitzendbureaus. Ook deze planningstool is voorzien van huisvesting en transport.
  3. Partner FinMaster; Boekhoudsoftware voor de juiste financiële controle voor elke ondernemer. Het boekhoudpakket beschikt over de PSD2 koppeling. Met deze licentie, goedgekeurd door De Nederlandse Bank, kan FinMaster je helpen rechtstreeks vanuit je eigen zakelijke betaalrekening mutaties te administreren.

Alle applicaties zijn webbased en kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan andere applicaties. Door het werken met deze drie standaarden, is 9 Knots in staat om eenvoudig softwareoplossingen te realiseren. Binnen het bedrijf hebben de ontwikkelaars zelf direct contact met hun eigen klanten. Dit is slim om op de directe behoefte van de klant te kunnen inspelen zonder tussenpersonen. Uitermate trots is Jim op wat zij in relatief korte tijd hebben bereikt en hoe zij als organisatie binnen de branche zijn gegroeid. Door veel in medewerkers te investeren, is er relatief weinig verloop bij 9 Knots.

Interessant voor de klant
9 Knots streeft ernaar om de software nauw op de klant te laten aansluiten. Het vertalen van de wensen en behoeften van de klant kan een uitdaging zijn, echter voor deze uitdaging draait 9 Knots haar hand niet om. De focus ligt op het steeds op de hoogte blijven van nieuwe technieken. Hoe kunnen zij deze toepassen en is het interessant voor de klant.

9 Knots werd lid van de Business Club vanwege de interesse in het platform Werken in Aalsmeer. Na twaalf jaar te zijn gevestigd in Nieuwveen, verhuisde het bedrijf in 2021 naar een nieuw kantoor in De Kwakel. Het bedrijf groeit waardoor er diverse vacatures open kwamen te staan. Binnen de regio op zoek gaan naar nieuwe mensen vindt Jim belangrijk. Met het lidmaatschap wil Jim naast naamsbekendheid, ook bedrijven in de regio beter leren kennen.

9 Knots Solutions B.V.
Voorling 170
1424 RS De Kwakel
Telefoon: 085-21001905
info@9knots.nl
www.9knots.nl

Ook lid worden van BusinessClub FC Aalsmeer? Meld je hier aan. Houd tevens onze LinkedIn-Pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin