Eenvoudig digitaal ‘shoppen’ bij lokale winkeliers

Janneke Groen in ‘t Woud blij met de samenwerking met ShopsIn

Door: Arjen Vos. Waarom zou je lokaal kopen als je net zo makkelijk en vaak veel goedkoper bij een internetreus je spullen kan bestellen? De bedenkers van het nieuwe lokale internetplatform Shopsin.nl weten het wel: Omdat je graag een gezellig centrum in je eigen woonplaats wilt behouden, omdat je gelooft in de kwaliteit en goede service van de plaatselijke winkelier. Maar ook omdat de prijs je bevalt en de aanschaf net zo snel thuis afgeleverd wordt als je gewend bent bij grote jongens als Bol, Zalando en Ali.

“Technisch moet het allemaal kloppen. En dat doet het,” zegt Willem Geleijn van Logiflora, een van de bedenkers van het platform dat als doel heeft de Aalsmeerse middenstand vooruit te helpen en sterker te maken. “Het grote voordeel is dat je als winkelier geen grote en vaak dure fysieke voorraad meer hoeft te hebben. Juist door die niet verkochte voorraden heeft de middenstand het zwaar. Met ShopsIn kan een winkelier ervoor kiezen dat de producten bij de leverancier bewaard blijven en pas worden geleverd als ze door de consument besteld en betaald zijn.“

Meer naamsbekendheid
Geleijn is het afgelopen jaar samen met het team van Logiflora en met input van Meer Aalsmeer intensief bezig geweest met de ontwikkeling van het internetplatform dat nu gereed is voor lancering. In feite werkt het al. Er is alleen nog niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven. In totaal zijn er nu 23 plaatselijke winkeliers aangesloten die vertrouwen hebben in het concept. En niet zonder reden. Zo vertelt Janneke Groen in ’t Woud van Baby en Kinderkadoshop ‘Jips Winkeltje’ dat ze klanten over de vloer krijgt die ze zonder deelname aan ShopsIn niet gezien zou hebben. ”Ik zit in het straatje onder de korenmolen. Dat is best wat achteraf dus kan ik best wel wat meer naamsbekendheid gebruiken. Doordat mensen op ShopsIn kijken zien ze wat voor spullen ik heb, komen ze toch sneller langs om te snuffelen.”

Lokkertje
Het zijn volgens Janneke met name de producten in de kleuren van de Aalsmeerse vlag die als lokkertje dienen. De welbekende strandstoel, parasol en vlag in groen, rood en zwart staan bij haar als voorbeeld uitnodigend uitgestald voor de winkeldeur. “Omdat mijn winkel klein is heb ik nauwelijks ruimte voor opslag. Maar dat hoeft met ShopsIn ook niet omdat de producten vanuit de groothandel bewaard en vervoerd worden.”

Aanstekelijk
Volgens Willem Geleijn werkt winkelen via ShopsIn aanstekelijk: “Je scrollt toch makkelijk even door het overige aanbod. Stel je zoekt naar gevulde koeken maar ziet de originele Aalsmeerse mondmaskers dus bestel je die ook meteen. En als je vanwege corona de deur niet uit wilt laat je het gewoon thuis bezorgen. We zijn bezig om daarvoor fietstransport op te zetten dus daarbij is het ook nog eens heel duurzaam.”

Geleijn hoopt dat het initiatief aanslaat bij consument en winkelier. “We doen dit vóór en samen mèt de ondernemers en staan open voor alle ideeën om het tot een succes te maken.”

Foto’s Arjen Vos

Lees vorig bericht

In memoriam: John Beintema

Lees volgend bericht

D66 tast in het duister over vertrek Keessen


1 Reactie

 • Wij willen bij deze even duidelijk maken dat deze aangeboden vlaggen met het leeuw logo via het internet en in desbetreffende winkels niet in samenwerking is met ons .
  Dit is een idee en ontwerp van onze vader uit het verleden om deze Aalsmeerse vlag in deze hoedanigheid te promoten en nu door andere is overgenomen om deze te laten maken en te verkopen in winkels en via het internet .
  Dit even om misverstanden te voorkomen omdat er ook mensen zijn die de vlag bij ons gehaald hebben .
  En door de vraag al vele jaren van diverse mensen hebben wij het weer opgepakt vanwege een mooi initiatief van Frank i.v.m de feestweek om te gaan vlaggen .
  Dus was het voor ons weer leuk en nostalgisch om dit kleinschalig voor de liefhebber op te pakken omdat hij toch leuk en origineel is en was zeker met dit logo !
  En via mond tot mond reclame en Facebook,Instagram !
  Buitenom dat wij de zwart,groen,rood in zijn oorspronkelijke 3 kleur ook een zeer warm hart toe dragen, want hoe meer er gevlagd wordt hoe beter met of zonder logo .
  Maar ere wie ere toekomt !!
  Laten we ondanks alles rondom het corona virus wat een ieder raakt er toch een feestelijke vlaggende week van maken in heel Aalsmeer .
  Groet
  Angelique Spring in t veld
  Dirk van Leeuwen j.r

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *