Zwoegen in het zand smaakt naar meer

Dit keer geen beachvolleybal maar krachtsport in en om het zand van The Beach. Zondag waren hier de finales Indoor Throwdown. Voor de eerste keer dat  de eindronde van deze relatief nieuwe sport in Nederland werd georganiseerd. “Maar zeker niet de laatste keer,” zegt organisator Kimberley van Rijn. Voor de medewerkster van The Beach was dit een zeer geslaagde stage-opdracht.

The Beach was hiervoor zondag omgetoverd tot een circuit waarin de deelnemers tot een uiterste krachtinspanning gedwongen werden. Hetzelfde gold voor de zaal ernaast waar menig atleet na de gedane oefeningen uitgeput ter aarde stortte. Er waren vier categorieën: Scaled (beginners), Intermediate (gevorderden), Elite (professionals) en Master (40 plussers). Deelnemers moesten een bedrag van € 29,50 voldoen waarbij de totale opbrengst ten goede kwam aan de Stichting HarteKind.

Een hele klus
Van Rijn, studente aan de Hogeschool van Amsterdam die de opleiding Sportmanagement volgt en stage loopt bij The Beach, kijkt tevreden terug op het weekend: “Het was een hele klus. Vrijdag en zaterdag alles opbouwen en voorbereiden en dan zondag de wedstrijden. Er waren 120 deelnemers. Vooral afkomstig uit Nederland maar ook kwamen er sporters uit België, Duitsland en Frankrijk. De grootste uitdaging was om voldoende vrijwilligers te krijgen omdat er tijdens de wedstrijden één op één begeleiding nodig is. Maar ook dat was gelukt.”

De hele dag door zijn er zo'n 500 mensen wezen kijken en ook dat stemt Van Rijn tevreden. Volgend jaar weer in The Beach? “Wat mij betreft wel. We moeten nog evalueren maar het is allemaal zo goed verlopen en de mensen waren zo enthousiast dat die kans er dik in zit,” aldus de studente.

Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van de Barbier

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel