Zondag: kraker aan de Wim Kandreef

Alle eerste Aalsmeerse voetbalteams zijn dit weekend op eigen bodem te bewonderen. Dat is een unicum. Het KNVB-wedstrijdschema is doorgaans zo opgesteld dat het altijd om-en-om is. Waarom het nu anders is? RKDES en FC Aalsmeer Zondag treffen elkaar. Beide clubs zitten in dezelfde competitie en kunnen zich opmaken voor een rasechte derby.

Wat de wedstrijd extra pikant maakt is het gegeven dat vijf spelers van FCA vorig seizoen nog het rood-zwart van de Kudelstaarters droegen. Of het weerzien met hun oude club en voetbalmaten gezellig wordt, zal zondag blijken.

Wat de verwachtingen betreft; op papier is Aalsmeer sterker. De ploeg draait bovenin mee. Met drie keer winst en twee gelijke spelen staat de club tweede. Afgelopen zondag wist het aan de Dreef het eveneens hoog geplaatste Buitenveldert met 2-1 te verslaan (foto). RKDES beleefde daarentegen een wat moeizame seizoenstart maar schoot vorige week tegen CTO’70 met 9-2 wel flink uit zijn slof. Dankzij die winst schoten de Kudelstaarters als een komeet omhoog en bezetten nu de vijfde plek.

De wedstrijd begint zondag om 14 uur.

Aalsmeer Zaterdag neemt het morgen op tegen De Meern. Afgelopen week werd uit tegen Valleivogels een teleurstellende 2-0 nederlaag geleden en ook de week daarvoor werd er geen punt gewonnen. Tijd voor revanche. Het team van coach Cor van Garderen zal tot de tanden bewapend op het veld verschijnen.

Foto’s: wedstrijdbeelden van FCA Zondag tegen Buitenveldert. (Foto’s Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel