Zilveren twirlsters officieel gehuldigd

“Twirl is majorette, maar dan iets moeilijker. Het is meer dansen op muziek. Het is geen grote sport in Nederland.” Dat vertelde Kim Nederstigt in antwoord op een vraag van burgemeester Jobke Vonk. Ze werd met Selina Kok vorige week donderdag aan het begin van de gemeenteraadsvergadering gehuldigd. Ook hun trainsters Valerie Leliveld en Maaike de Lange werden bij de huldiging betrokken.

De 14-jarige twirlsters hadden in België zilver gewonnen op de Europese Kampioenschappen in de duo twirling preteen-klasse. Ze trainen “bijna elke dag” en hun ambitie is volgend jaar het WK te halen. “Dat is het hoogste,” vonden ze.

De burgemeester bood hun namens de gemeente een plaquette aan met de felicitaties voor hun prestaties op zo'n hoog niveau. Kim Nederstigt en Selina Kok waren er helemaal klaar voor, maar in de raadzaal mochten ze geen optreden geven. Dat kon niet vanwege het noodzakelijke gebruik van batons, waardoor de kroonluchters geraakt zouden kunnen worden. De twirlsters werd een kort optreden later die avond in de burgerzaal in het vooruitzicht gesteld. Maar daar kwam het niet meer van.

Foto: twirlsters Kim Nederstigt (links) en Selina Kok met plaquette. (foto Patrick Spaander)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel