Zaterdagvoetballers onderuit op eigen veld

Winst voor FC Aalsmeer Zondag en RKDES, verlies voor Aalsmeer Zaterdag. De eersteklassevoetballers moeten oppassen niet al te ver te zakken. Momenteel staat het team op de derde plek van onderen. Zaterdag werd met 1-3 verloren van Roda'46.
 
Hoewel veel teams in de eerste klasse in puntenaantal erg dicht op elkaar staan, kan het ook zomaar gebeuren dat de afstand tot de veilige zone groter wordt. Tegenstander Roda'46 uit Leusden had dat zaterdag goed begrepen en pakte met de winst broodnodige punten. Stonden de bezoekers voor aanvang nog onder Aalsmeer, nu steeg het met één punt meer drie plaatsen boven de Aalsmeerders uit. Komende zaterdag moet Aalsmeer opnieuw thuis, ditmaal tegen Geinoord dat eveneens zeven punten heeft vergaard.
 
Het enige doelpunt kwam van de voet van Epi Kraemer die daarmee zijn ploeg naast Roda'46 bracht. De Leusdenaren namen daarna snel en definitief afstand van Aalsmeer dat vooral de lange en hoge bal hanteerde.
 
Zondag zevende
Aalsmeer Zondag pakte een nuttige winst bij de Kickers'69 in Leimuiden. De ploeg staat zevende in de derde klasse maar opvallend is dat er slechts drie punten achterstand scheiden met koploper KDO.
 
RKDES titelkandidaat?
RKDES ontpopt zich langzaam maar zeker als een titelkandidaat. In en tegen nummer tien van de lijst Moordrecht, leek de wedstrijd na een kwartier al beslist. Rick Verkuyl, Lennart Kok en Ivo Lentjes zetten DES op een 0-3 voorsprong. Toch kwam Moordrecht nog terug tot 2-3 maar opnieuw Rick Verkuyl zorgde in de 50e minuut voor een veilige marge.
 
RKDES staat nu tweede en mag over twee weken thuis opnemen tegen lijsaanvoerder ASW. Komende zondag speelt RKDES eveneens thuis tegen Floreant dat één punt minder heeft dan de Kudelstaarters.

Foto's: Sander Aznar Martinez in actie, daaronder trainer Cor van garderen die afgelopen week zijn achillespees afscheurde en zich met krukken moet behelpen. Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery onder de advertentie)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel