Zaterdagvoetballers in de penarie

Eersteklasser FC Aalsmeer beleeft zware tijden. De roodgroenen leden afgelopen zaterdag alweer de vijfde nederlaag op rij. Op eigen veld ging de selectie van trainer Van Garderen met 5-3 onderuit tegen RODA'46. Wat betreft kansenverhoudingen kwam de thuisclub nog goed weg, dubbele cijfers behoorden zeker tot de mogelijkheden. Met nog elf duels voor de boeg zijn de Aalsmeerders afgezakt naar de twaalfde positie, de gevarenzone in 1A. De ploeg zit duidelijk in de penarie.FC Aalsmeer, met middenvelder Junior Tiller en verdediger Solomon Pinas terug in de basis maakte tegen RODA'46 een belabberde indruk. Na een vroege voorsprong van aanvaller Jordy de Groot ging het helemaal mis bij de thuisploeg. Defensief zag het er bij de gastheren uit als gatenkaas. Een beetje druk op de achterhoede en de roodgroene sluis openende zich vanzelf.Hattrick voor goaltjesdief
Nog voor de pauze aanbrak was de wedstrijd zo goed als beslist. RODA'46-aanvaller Nigel van Zelst maakte zijn faam als 'de goaltjesdief van Leusden' meer dan waar door met drie treffers de ruststand op 1-3 te bepalen en kort in de tweede helft ook de 1-4 voor zijn rekening te nemen. FC Aalsmeer-verdediger Burak Sitil deed met een goed geplaatst schot na een afgeslagen hoekschop iets terug (2-4).

Beneden peil

De score van Sitil leverde een korte opleving op bij de thuisclub. Maar toen kort daarna RODA'46 de 2-5 op het scorebord bracht was het definitief gedaan met FC Aalsmeer. De 3-5 van invaller Chelton Linger was alleen nuttig voor de statistieken. FC Aalsmeer in de problemen, spel is beneden peil, ploeg straalt weinig vertrouwen uit en het helpt ook niet mee dat Van Garderen de laatste weken met onlogische positiewisselingen op te proppen kwam.Na afloop toonde RODA'46-trainer zich uiteraard tevreden over de uitslag maar noemde die tevens geflatteerd. “Als ik kijk naar de kansenverhouding had het hier 8-3 of meer moeten worden. Wat dat betreft hebben we het niet goed gedaan.” Aalsmeertrainer Cor van Garderen wilde na afloop niet reageren.

Volgende week staat het 'degradatieduel' CSW-FC Aalsmeer op het programma.Noodgreep
Het zondagteam van FC Aalsmeer speelt 'thuisduel' tegen MMO. Aanvankelijk zou de wedstrijd bij MMO in Hoogmade worden afgewerk, het afgekeurde terrein zorgde ervoor dat het duel na overleg werd verplaatst naar de Beethovenlaan in Aalsmeer. Het wedstrijdprogramma in de derde klasse is door afgelasting van de laatste weken in het nauw gekomen, vandaar deze opvallende noodgreep.
Beide ploegen, al veroordeeld tot spelen straks in de degradatiegroep, maakten er geen beste wedstrijd van. Het spel en de weersomstandigheden bezorgden het weinig aanwezige publiek een troosteloze middag. De thuisclub kreeg nog de beste kansen op de overwinning, maar de roodgroenen slaagden er niet in bij drie goede mogelijkheden het net te vinden.Niet profiteren van meerderheid
In de tweede helft werden twee spelers van MMO na overtredingen door scheidsrechter Badal van het veld gestuurd. FC Aalsmeer kon niet profiteren van de numerieke meerderheid. Het team van Marco Bragonje bleef steken op 0-0. Volgende week voor de roodgroenen laatste wedstrijd in deze halve competitie tegen Sporting Leiden. Daarna start van de  tweede halve competitie voor lijfsbehoud in de derde klasse.
Derdeklasser RKDES is al uitgespeeld. De Kudelstaarters beginnen over twee weken aan de wedstrijden voor promotie naar de tweede klasse.

Tekst Klaas Leegwater, (voetbalinaalsmeer.nl)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin