Zaterdag: handbaldag in Aalsmeer

Handballiefhebbers worden aanstaande zaterdag op hun wenken bediend. Het begint overdag al met het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi dat door FIQAS Aalsmeer en RDKES wordt georganiseerd.

’s Avonds worden er twee topwedstrijden gespeeld in de Bloemhof. De mannen van FIQAS Aalsmeer spelen eindelijk – na drie uitwedstrijden op rij – weer eens thuis in de BeNe League. Om 19.15 uur treden ze aan tegen het Belgische United Tongeren, de nummer twee in de League. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

Dames
De heren moeten donderdagavond eerst nog een inhaalwedstrijd in Panningen tegen Bevo spelen. Wedstrijden tussen deze beide ploegen zijn altijd spannend, dus het belooft weer een kraker te worden. De wedstrijd in sporthal de Heuf begint om 20.00 uur en zal te volgen zijn via een livestream (www.bevohc.nl). 

Daarna, om 20.45 uur, komen ook de dames van FIQAS Aalsmeer in actie tegen DSVD. Ook deze twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd, dus ook hier wordt een enerverende partij handbal verwacht.

Schooltoernooi
Kinderen van de Aalsmeerse en Kudelstaartse basisscholen gaan in de Bloemhof het tegen elkaar opnemen tijdens het schoolhandbaltoernooi. De groepen drie tot en met vijf spelen in de ochtend, tussen 09.00 en 11.30 uur hun wedstrijdjes en vanaf 12.00 uur is het de beurt aan de leerlingen uit de groepen zes tot en met acht.

Er doen 32 gemengde teams mee en er worden veel wedstrijden gespeeld. De winnaars gaan met een beker naar huis, maar voor iedereen is er een vaantje en alle deelnemers krijgen een kaartje voor de BeNe League wedstrijd die die avond wordt gespeeld.

Meer informatie over het handbalfeest is te vinden op de website van FIQAS Aalsmeer

Oranje uitje D3
De meiden van FIQAS D3 hadden voor het hele team en begeleiders kaartjes gewonnen voor de interland Nederland-Noorwegen in het sportcentrum Almere. Afgelopen zondag waren ze helemaal uitgedost in het oranje en moedigden ze samen het Nederlandse team aan.

Helemaal leuk was het dat hun assistent-trainer Remco van Dam mee zou doen. Helaas kwam hij er de hele wedstrijd niet in. Dit mocht de pret echter niet drukken, want de sfeer zat er goed in. Oranje verloor, maar er werd met een tevreden gevoel en met handtekeningen huiswaarts gegaan.

Foto: Meiden D3 temidden van hun 'Oranje' assistent-trainer Remco van Dam (foto FIQAS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin