WSCA-leden van wereldklasse

Jordy Vonk in actie op het WK in Griekenland (Foto pr)
Door: redactie. Op het wereldkampioenschap IQFoil windsurfen in de Franse plaats Brest heeft Luuc van Opzeeland, lid van Wind Surf Club Aalsmeer de zilveren medaille veroverd. Enkele weken eerder won WSCA lid Jordy Vonk op het IFCA WK Slalom op het Griekse eiland Paros al de gouden medaille. WSCA geeft aan trots te zijn op Luuc en Jordy die beiden de Westeinderplassen als hun thuiswater beschouwen.
Luuc van Opzeeland op archiefbeeld (Foto Sander van der Borch/Team Allianz)

IQFoil is de nieuwe Olympische windsurfklasse waar op de Spelen in 2024 in Parijs gestreden wordt om de Olympische titel. Als voorbereiding naar de Spelen zijn er meerdere nationale en internationale wedstrijden. WSCA lid Luuc van Opzeeland heeft op het WK een week lang gestreden om een podiumplek. Met omstandigheden varierend van windstilte tot 50 knopen was de wedstrijd een uitdaging maar werden de inspanningen beloond met een zilveren medaille. Luuc sluit met deze wedstrijd een uiterst succesvol seizoen af nadat hij eerder dit jaar ook al de bronzen medaille op het Europees Kampioenschap had gemachtigd.

IFCA Slalom
Tijdens het WK Slalom op het Griekse eiland Paros heeft Jordy Vonk begin september een week lang wedstrijden afgesloten met een gouden medaille. De week begon met bijzonder weinig wind en het zag er daarom niet hoopvol uit. De laatste drie wedstrijddagen keerde het tij. Met een stevige wind wist Jordy vier van de zeven heats winnend te eindigen, wat genoeg was voor een eerste overall positie. Afgelopen weekend werd Jordy ook nog Nederlands Kampioen Slalom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin