Wisselend succes Oceanus Triathlongroep

De Triathlongroep van Oceanus beleefde een wisselende seizoenstart. Met een elfde en twaalfde plek voor de mannen en een vierde voor de vrouwen, weten de triathleten waarvoor ze moeten trainen.
 
Met een triathlon in de vorm van een ploegentijdrit werd afgelopen zondag de Lotto Eredivisie Triathlon 2016 geopend in het Amsterdamse De Mirandabad. Onder koude omstandigheden moesten de vijftien mannenteams en tien vrouwenteams gezamenlijk een sprinttriathlon afleggen.
 
Het Oceanus Triathlon Team – Bowers & Wilkins was met vijf atleten vertegenwoordigd in het deelnemersveld. Sander Berk, Raymond Pet, Jaap Söntjes, Mohammed Maso en Davy Heijsteeg waren opgesteld om de 550 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen in teamformatie af te leggen. De inspanningen resulteerden in een elfde plaats in het teamklassement.
 
Bij de mannen won het team van Canyon Fusion met in hun midden, Jeffrey Reijnders als oud Oceanus Atleet. Derde werd Squadra -Kalas met eveneens oud-Oceanuslid Menno Koolhaas.
 
Laatste plaats
Zondag vond ook de start van de tweede divisie plaats in Arnhem. Het herenteam bestaande uit Daan Snaterse, Vincent van Dijk, Hans de Groot en Vedor Exmann hebben onder koude omstandigheden hun uiterste best gedaan. Ondanks het goede teamgevoel zat er niet meer in dan een twaalfde en tevens laatste plaats. De ploeg bereidt zich nu voor op Weert waar 12 juni de olympische afstand op het programma staat.
 
Naast podium
Bij de dames stonden Diana Gorter, Michelle Fangmann-Knol, Mariska Visser en Fabienne Vork voor hun aller eerste triathlon aan de start. De dames lagen vanaf de start goed op koers voor een podiumplek, echter de bittere kou noodzaakte de dames om warme kleding aan te trekken, waardoor de wissel wat langer duurde en ze als vierde net naast een podiumplaats grepen. 

Foto: het Eredivisieteam van Oceanus (Foto Oceanus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel