Wisselend optreden voetbalclubs

De Aalsmeerse voetbalclubs acteerden bijzonder wisselvallig afgelopen weekend. Er werd gewonnen, verloren en gelijk gespeeld. FC Aalsmeer Zondag beleeft een prima seizoenstart met de volle winst uit drie gespeelde wedstrijden. De zaterdagtak liep uit bij De Vecht tegen het eerste puntenverlies aan en RKDES verloor in de slotminuten op bezoek bij NFC.
 
Na twee met minimaal verschil gewonnen wedstrijden, trof Aalsmeer zaterdag (2B) laagvlieger De Vecht in Loenen. Ook dit keer lukte het de ploeg van trainer Cor van Garderen niet om meer dan 1 doelpunt te scoren. Aankoop Mitchel van Friderici wist zijn team in de derde minuut op voorspong te schieten. Vlak voor rust incasseerde Aalsmeerkeeper Mike Eman de eerste tegentreffer van dit seizoen. Ondanks een veel beter spelend Aalsmeer was dat ook meteen de eindstand.
 
Aalsmeer zondag prima thuis
Het is lang geleden dat er aan de Dreef een eerste zondagteam van Aalsmeer voetbalde. Vanwege bouwactiviteiten aan de Beethovenlaan blijft het Dreefcomplex voorlopig nog de thuishaven van de zondagtak. De met een fors aantal oud-RKDES-spelers aangevulde selectie van Erwin Mönnich voelde zich er prima thuis en haalde met 4-1 flink uit tegen Nautilus. Een week hielden de Amstelveners nog RKDES, dat in dezelfde klasse (4F) uitkomt, in bedwang. Met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 8 voor en 1 tegen doet FC Aalsmeer het uitstekend.
 
RKDES bescheiden rol
Dat kan niet van RKDES gezegd worden. Afgelopen seizoen gedegradeerd en met een nieuwe trainer (Jesse Donker) aan het roer, was er de hoop dat er direct bovenin meegedraaid zou worden. Met 4 punten uit evenveel wedstrijden spelen de Kudelstaarters een bescheiden rol in de middenmoot. Amstelveens grondgebied lijkt niet zo besteed aan RKDES dat in een opvallende outfit bij NFC ten strijde trok.  Met rood shirt, paarse broek en dito sokken werden de wetten van de mode-academie getart. NFC liet zich echter niet afleiden door deze malle kleurcombinatie en bleef met 2-1 aan de goede kant van de score. Zuur voor DES was dat de beslissende treffer vlak voor tijd viel nadat Jeroen Bakker met rood het veld moest verlaten.
 
Komend weekend kan RKDES op het eigen kunstgrasveld worden aangemoedigd. Het team speelt tegen medekoploper Buitenveldert. Aalsmeer zaterdag speelt eveneens thuis tegen Benschop dat nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Aalsmeer zondag mag op reis naar Ankaraspor dat met 3 punten op een elfde plek bivakkeert.
 
Bron: Voetbal in Aalsmeer
 
Foto's: (wed)strijdgfragmenten NFC-RKDES. Foto's Jaap Maars
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel