Winst op Apollo brengt promotie dichterbij

(Foto Jelle Ruessink)

Door: redactie. Zaterdag reisde de gehele selectie van VZOD/FIQAS af naar Heerhugowaard om wedstrijden te spelen tegen het geel-blauwe Apollo. Zowel het eerste als het tweede team van VZOD kwamen tegen deze tegenstander in actie. Het tweede verloor met 12-9, het eerste maakte de middag toch nog goed met een 10-14 overwinning. En dat was een winst met betekenis.

De wedstrijd waarbij een eventuele promotieplek op het spel stond, begon met een vliegende start voor Apollo. De thuisploeg opende de score met een snelle goal maar Ruben Maat had direct een gelijkmakend antwoord klaar. Beide teams speelden gedreven en verdedigden sterk, wat resulteerde in veel ongelukkige ballen aan beide kanten. Met een 6-5 voordeel voor de thuisploeg werd de rust ingegaan.

Tandje bij
De positieve peptalk van trainer/coach Joe Rijpkema miste zijn uitwerking niet. Jessica Verheul, die deze middag haar laatste wedstrijd voor het vlaggenschip speelde, schoot uit de startblokken en opende de tweede helft met een rake doorloopbal die de stand weer gelijk trok. Beide teams gaven elkaar lange tijd geen duimbreed toe maar het was halverwege de tweede helft dat VZOD een tandje bijzette en afstand nam met een indrukwekkende reeks doelpunten. In totaal scoorden Verburg, Joëlle Heil, Vincent Algra en Jeffrey Kunst zes doelpunten, waardoor de stand op 9-14 kwam te staan.

Zaterdag tegen de kampioen
Dit betekende op dat moment dat VZOD/FIQAS het onderlinge resultaat in haar voordeel had bepaald, aangezien de thuiswedstrijd tegen Apollo met een verschil van drie doelpunten was verloren. Apollo probeerde nog gelijk te komen en met een verschil van drie doelpunten te eindigen maar verder dan één treffer kwam de ploeg niet. Door deze overwinning staat VZOD nu op de vierde plaats van de Tweede Klasse. Eindigen de Kudelstaarters daadwerkelijk op de vierde plek, betekent dat promotie naar de Eerste Klasse.

Komende zaterdag valt daarvoor mogelijk de beslissing als VZOD haar laatste wedstrijd op eigen terrein tegen kampioen Viking speelt. Winst betekent promotie. De wedstrijd aan de Wim Kandreef begint om 15:30 uur.