Winst handballers 4 seconden voor slot

[Klaas Leegwater]   Fiqas Aalsmeer heeft de eerste wedstrijd van de kruisfinale vanavond op spectaculaire wijze gewonnen. In Panningen besliste de ploeg van trainer René Romeijn het duel tegen Eurotech/BEVO in de allerlaatste seconden in haar voordeel, 26-27.

Over twee weken is de return in de Aalsmeerse Bloemhof. In de andere kruisfinale won Volendam uit met 24-26 van Lions. De winnaars van de kruisfinales spelen vanaf half mei in de 'best of 3' om de nationale handbaltitel.

Terechte zege
De overwinning van Aalsmeer in sporthal De Heuf was terecht. De bezoekers hebben geen enkel moment in de wedstrijd tegen een achterstand aangekeken. Alleen aan het eind van de wedstrijd dreigde Aalsmeer het heft uit handen te geven, toen de fanatieke aanhang in de sfeervolle sporthal BEVO tot het uiterste opzweepte. Dertig seconden voor tijd kwam de thuisclub terug tot 26-26. Vier seconden voor tijd doopte Aalsmeer met de beslissende score het grootste dorp van de gemeente Peel en Maas in droefenis.

Met een 3-0 voorsprong begon Aalsmeer sterk in Panningen. Nadat het BEVO liet terugkomen tot 6-6, pakten de Aalsmeers handballers weer door naar 6-8. Ze wisten echter twee tijdstraffen binnen drie minuten voor de thuisploeg niet uit te buiten. In die periode kwam BEVO in ondertal zelfs terug tot 9-9. Een zwak moment van Aalsmeer dat gevolgd werd door een sterke fase richting de pauze, 13-16.

Beslissend gat
In de eerste tien minuten na rust leek Aalsmeer een beslissend gat te slaan. De formatie  van Romeijn liep ondanks een gemiste strafschop uit naar zes doelpunten verschil, 16-22.

Maar BEVO gaf zich voor eigen volk nog lang niet gewonnen. Het vocht zich acht minuten voor tijd knap terug naar 22-24.

Razend spannend
De slotfase was razend spannend. Aalsmeer kreeg twee minuten tijdstraf en coach Romeijn ontving geel. Met 24-26 en vier minuten te gaan op de klok was er nog alles mogelijk. De doelman van BEVO hield zijn club magnifiek op de been door twee strafworpen uit zijn doel te ranselen.

Bij 25-26 ging het dak eraf in Panningen. Dertig seconden voor tijd werd een time-out aangevraagd door de thuisploeg. Eén aanval, één doelpunt? Ja… 26-26.

Gelijkspel…? Nee. Vier seconden voor het einde maakte FIQAS Aalsmeer de winnende treffer.  Een zinderend slot met een verdiende winnaar.