Winst FCA Zondag, verlies RKDES

Het had gekund dit weekend. Winst voor alle drie de plaatselijke voetbalclubs. Deze zeldzaamheid komt maar heel weinig voor. Waar FC Aalsmeer zowel zaterdag als zondag wist te winnen, liet RKDES het jammerlijk liggen. Het verloor thuis met 2-3 van Swift.
 
Na de prachtige winst twee weken geleden bij koploper Sporting Martinus leed RKDES gistermiddag een verbijsterende nederlaag tegen middenmoter Swift. Na een half uur keken de Kudelstaarters al tegen een 0-3 achterstand aan. Dat RKDES terug kwam tot 2-3 was knap en er had beslist nog meer in gezeten. Swift hield het achterin echter met kunst en vliegwerk dicht.
 
Opmerkelijk was dat trainer Donker zijn keeper Marius de Grauw in de rust wisselde voor Tijn Kraak. De Grauw had er bij twee tegentreffers niet sterk uitgezien.
 
Beste papieren
De titelaspiraties van RKDES kunnen dus voorlopig weer het ballenhok in, want het gat van zeven punten met de koploper wordt niet zomaar ingelopen. Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben de Amstelveners de beste papieren.
 
Sporting Martinus mag ook FC Aalsmeer wel dankbaar zijn. Het won thuis met 1-0 van NFC, eveneens loerend op de titel. Dankzij de winst van FC Aalsmeer staat Martinus vier punten los van nummer twee NFC en zeven punten voor op Real Sranang, RKDES en FC Aalsmeer.
 
Verdiend
Aalsmeer speelde gisteren een goede wedstrijd op het zonovergoten complex aan de Beethovenlaan. De FC was duidelijk de betere ploeg en de 1-0 overwinning, dankzij een treffer van Dani Calmez halverwege de eerste helft, was verdiend.
 
RKDES speelt zondag uit tegen Nieuw West, Aalsmeer mag zondag eveneens uit, aantreden tegen DIOS. Beide opponenten moeten ‘te doen’ zijn voor de plaatselijke clubs. De topper volgende week is het treffen tussen Real Sranang en NFC.
 
Foto: wedstrijdbeeld FCA-Swift. Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel