Winst en verlies dicht bij elkaar

Hopelijk kan er morgen net zo gejuicht worden als twee weken geleden tegen Foreholte (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. En weer ging het vorige week zaterdag mis, een 1-0 nederlaag in Gouda bij sv DONK was het gevolg. Volgens tegenstanders en trainer Verdonkschot is FC Aalsmeer geen team maar een verzameling goede voetballers.

Het zou zomaar kunnen kloppen, die uitspraken. Als je zo wisselvallig presteert dan is er iets mis, de vraag wat er mis is kunnen alleen spelers en technische staf beantwoorden. Daar hebben zij dan precies een week voor want deze zaterdag komt koploper Alphia naar de Beethovenlaan in Aalsmeer.

Het is weer zo’n competitie waar iedereen van elkaar wint en verliest. Dat betekent dat je na een nederlaag niet hoeft te wanhopen want er komt altijd weer een nieuwe kans. Die kans komt zaterdag in de vorm van tegenstander Alphia. Ook die club verloor haar vorige wedstrijd en zal de wedstrijd tegen FC Aalsmeer dan ook aangrijpen om koploper te blijven.

Alphia verloor haar laatste wedstrijd met maar liefst 3-0 tegen het geplaagde Legmeervogels dat met tien punten op de elfde plaats staat. Ook al zo wisselvallig dus. Wel hebben zij de eerste periode winnend afgesloten en zijn zij zeker van nacompetitie. FC Aalsmeer zal er alles aan doen om de tweede periodetitel binnen te halen om kans op promotie te behouden.

En kampioen worden dan? Ook dat kan nog want zoals gezegd heeft FC Aalsmeer zeer goede voetballers die in staat zouden moeten zijn om iedere tegenstander op de knieën te krijgen. Dan moet het kwartje wel vallen bij sommige spelers want als het niet loopt in een wedstrijd zul je uit een ander vaatje moeten tappen. Ouderwets gezegd, de mouwen opstropen en daar gaat het wel eens mis volgens trainer Verdonkschot. Werk aan de winkel dus.

Al met al een beetje sombere voorbeschouwing deze week, zal wel aan het weer liggen maar dat neemt niet weg dat wij, supporters, zaterdag niet langs hoeven te komen. Natuurlijk gaat u langs komen want FC Aalsmeer gaat knallen, zeker als ze deze voorbeschouwing hebben gelezen. Wij supporters zijn niet wisselvallig, wij staan er elke thuiswedstrijd. Zaterdag om half drie gaat het gebeuren en ik nodig u graag uit om daar getuige van te zijn. Juicht u met mij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin