Windsurfers kijken vol spanning uit naar Spelen

Voorzitter Erwin Coster en sportwethouder Bart Kabout knippen het lint door

Door: Arjen Vos. Aan de buitenkant is niets te zien maar eenmaal over de drempel van het WSCA clubhuis kun je er niet omheen: hier is flink huisgehouden. In de positieve zin des woords want zoals bestuursleden het zelf zeggen: het is een gebouw in een gebouw geworden. Donderdagavond werd het compleet gerenoveerde interieur aan de rand van het Surfeiland feestelijk geopend.

Het nieuwe interieur waarbij de bar een kwartslag gedraaid is

Voordat corona toesloeg had Wind Surf Club Aalsmeer ambitieuze plannen voor nieuwbouw van het ruim 20 jaar oude clubhuis. Er zou zelfs een verdieping opkomen compleet met balkon van waaruit de verrichtingen op het water gevolgd konden worden. Maar ja, corona. En toen gingen de plannen in de ijskast, werden daarna opnieuw tegen het licht gehouden waarna met andere budgetten gewerkt moest worden.

Oppepper
Een groot deel daarvan werd bespaard doordat de leden eigenhandig sloopwerkzaamheden voor hun rekening namen. De firma Heembouw zorgde vervolgens voor de opbouw van binnenuit en was daarmee in april klaar. Mooi voor aanvang van het seizoen zodat de pakweg 200 leden zich konden verheugen over hun vernieuwde onderkomen waarbij met name de kleedkamers een flinke oppepper hebben gekregen, met zowel voor de dames als de heren een dubbele douche. Overigens staat het volgende project alweer op de planning want aan de zijde van de huidige fietsenstalling komen vijftig nieuwe boxen voor de stalling van planken waarmee de wachtlijst een heel stuk korter wordt. De fietsenstalling wordt verplaatst naar de andere zijde van het parkeerterrein waar overigens nu al extra ruimte voor gecreëerd is.

Aandacht voor Luuc van Opzeeland

Hoge ogen
Tijdens de opening was er ruim aandacht voor de trots van de club: Luuc van Opzeeland. De Hoofddorper, helaas niet aanwezig, gaat volgens kenners hoge ogen gooien op de Olympische Spelen. We moeten zelfs niet opkijken als hij met het hoogste eremetaal naar huis komt en de opvolger wordt van Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe. Het clubhuis maar ook de leden zijn in elk geval gereed voor een huldiging van de talentvolle windfoiler.

(Foto’s Arjen Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *




banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin