Wind helpt Robin van der Steeg aan uniek doelpunt

Op Sportpark Calslagen is het al gauw winderig. Maar met de herfststorm van zondag was het wel heel lastig voetballen. Zowel RKDES als tegenstander Nieuw West hadden moeite de bal te controleren. Toch liep de thuisploeg uit naar een overwinning. Met 4-0 werden de bezoekers verslagen. Mooiste goal was de openingstreffer van Robin van der Steeg.

Nieuw West, middenmoter met een tiende plaats, had de laatste twee wedstrijden met 3-0 en 5-0 gewonnen en kwam in een winning-mood naar Kudelstaart.

Beetgepakt
Het was echter RKDES dat de lakens uitdeelde en in het begin twee goede kansen kreeg. De derde bal die richting ‘vijandig’ doel ging kon geen eens een kans genoemd worden. Het was een op linksbuiten Jeroen Bakker bedoelde voorzet die door de wind beetgepakt leek te worden en over de keeper heen in het doel werd gedeponeerd. Schutter Robin van der Steeg, die het projectiel van eigen helft lanceerde, kon zijn ogen niet geloven. Het publiek en de overige spelers trouwens ook niet.

Op een paar kleine kansjes van de bezoekers na, gebeurde er niet veel en werd er met 1-0 de rust gezocht.

Het eerste deel van de tweede helft maakte de Afas/Nieuwendijk-brigade een wat gelaten indruk. Nieuw West speelde feller en ging beter met de weersomstandigheden om. Duels werden verloren en er werd veel balverlies geleden.

Beloning
Met nog 15 minuten op de klok moest de aanjager van de thuisploeg Roy Endhoven zich laten vervangen met een enkelblessure. Lars Winters kwam op het middenveld te spelen en Rutger Spaargaren nam de rechtsbuitenpositie in. Het bleek een geniale wissel. Nog geen minuut later was het Spaargaren die uitblinker Chiel Kok in staat stelde de 2-0 te maken. Daarmee was het geloof er bij Nieuw West helemaal uit en had RKDES de energie om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Als beloning werden er nog twee doelpunten aan de score toegevoegd. Beide treffers kwamen op naam van Jeroen Bakker, die bediend werd door respectievelijk Frank Brugman en Chiel Kok.
RKDES staat nu vierde met 1 punt achterstand op FC Aalsmeer, dat niet in actie kwam dit weekend.

Volgende week is RKDES vrij. Op 28 november moet RKDES uit tegen DIOS.

RKDES speelde in de volgende opstelling: Tijn Kraak, Michael van Woensel, Ivo Lentjes, Chiel Kok, Robin vd Steeg, Lennart Kok, Mischa vd Scheur, Lars Winters, Maarten v Putten (80 Frank Brugman), Jeroen Bakker, Roy Endhoven (77 Rutger Spaargaren)

Bron: Eppo Buskermolen